Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το λαϊκό κίνημα απαιτεί: δικαίωση και αθώωση για τον Παύλο Αντωνόπουλου


Επιτακτική είναι αύριο η παρουσία μας στο δικαστήριο καθώς δικάζεται ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής» και συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση. Όσοι έχουν μια επαφή, έστω και μακρινή, με τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες γνωρίζουν το ήθος και τη συνεισφορά του Παύλου, που εδώ και χρόνια είναι
συνδικαλιστής και αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.


Συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2014 και η δίκη του πραγματοποιείται ύστερα από πολλές αναβολές. Το «έγκλημα» του ήταν η συμμετοχή του σε συνέντευξη Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει η Γενική Ασφάλεια Αττικής. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν προκηρύξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες πολιτικές οργανώσεις, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Η συνέντευξη Τύπου δινόταν δύο ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο Παύλος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος.στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος είναι αντιδικτατορικός αγωνιστής, ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και έχει υπηρετήσει σε όλες τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, από το πρωτοβάθμιο σωματείο του μέχρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα είναι μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως τονίζει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση η σύλληψη και παραπομπή του Παύλου Αντωνόπολου σε δίκη ήταν μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού, που ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα εκατοντάδων αντίστοιχων συλλήψεων και καταδικών άλλων αγωνιστών. Απαίτηση και στόχος του κινήματος είναι η δικαίωση και η αθώωση του διωκόμενου αγωνιστή.
Μια σειρά από πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, κινήσεις και ομοσπονδίες όπως η ΑΔΕΔΥ καταγγέλουν την παραπομπή του Παυλου Αντωνόπουλου σε δίκη και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης , τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου και ώρα 9 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8, αίθουσα 2).

ΠΡΙΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: