Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ "Η Ένωση": Απάντηση στο δημοσίευμα του Βαγγέλη Δεληοάνη

Δηλώνουμε ότι καμία ανάμειξη δεν έχει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις (20 - 21 /01/ 2017) από τον «Σύλλογο Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».

Αγαπητέ συνάδελφε,
Την Δευτέρα 23 / 01 / 2017, δημοσίευσες στα Μ.Μ.Ε ένα κείμενο σχετικά με τις εκλογές που πραγματοποίησε την  Παρασκευή και Σάββατο (20 -21/01/2017) το Σωματείο μέλος  του ΕΚΝΚ, με την ονομασία “Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Στην δημοσίευση σου επίσης αναφέρεις ότι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης  ο οποίος είναι Τακτικός υπάλληλος της ΔΕΗ,  ήταν υποψήφιος για σύνεδρος στο σωματείο Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Σαφώς και η πράξη αυτή του προέδρου είναι παράνομη, ανήθική, καταδικαστέα, διασύρει το Συνδικαλιστικό κίνημα διότι ενώ είναι υπάλληλος με Αορίστου Σύμβαση στην ΔΕΗ από το 1991 και βρίσκετε μάλιστα στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης ( έχει θεμελιώσει ηλικιακά και εργασιακά δικαιώματα), να θέτει υποψηφιότητα συνέδρου σε ένα σωματείο, που καμία μα καμία σχέση δεν μπορεί να έχει.
Επίσης θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι έως και τώρα, είναι απλό μέλος του Σωματείου μας.
Για εμάς αυτή η πράξη του προέδρου είναι απαράδεκτη!!!
Τώρα στα σημεία που αναφέρεις για τo Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», θέλουμε να σε απαντήσουμε ότι,
1) Σε  καμία  περίπτωση  δεν  εμποδίστηκε  (όπως αναφέρεις) από κανέναν να είναι υποψήφιος στις εκλογές που πραγματοποίησε το Σωματείο τον Ιανουάριο του 2016.
2) Οι εκλογές της «ΕΝΩΣΗΣ» προκηρύχτηκαν κανονικά, εκλέχθηκε  η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή όπου το κάθε μέλος του Σωματείου μπορούσε να καταθέσει την υποψηφιότητά του σε όποιο όργανο του Σωματείου ήθελε να είναι υποψήφιος για Δ.Σ, για Αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου, για  Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία κ.λ.π.
3) Ο πρόεδρος του ΕΚΝΚ, ουδέποτε κατέθεσε υποψηφιότητα στο Σωματείο που  τον ανέδειξε, όπως έκαναν δεκάδες άλλοι συνάδελφοι, αλλά ούτε καν πήγε να ψηφίσει ως είχε την υποχρέωση σε όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια τον στήριξαν!!!
Αν θέλεις απάντηση γιατί δεν ήθελε να είναι υποψήφιος καλό είναι να ρωτήσεις τον ίδιο.
Πάντως δεν εμποδίστηκε  από κανέναν και είναι παραπληροφόρηση αυτή που έχεις, για αυτό που αναφέρεις ότι τον πρόδωσαν οι φίλοι του.
Αγαπητέ συνάδελφε,
Σε κάθε θεσμικό φορέα γνωρίζεις καλά ότι γίνονται συζητήσεις, προτάσεις και με πλειοψηφικές διαδικασίες παίρνονται οι αποφάσεις.
Αυτό ακριβώς έγινε και το 2014 στο προηγούμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
Τότε, μετά από διάλογο αποφασίσαμε δημοκρατικά, όλοι οι σύνεδροι της «ΕΝΩΣΗΣ», να στηρίξουμε τον συνάδελφο Κουρκούτα, για πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, με την δέσμευση που κατέθεσε στο σύνολο των συνέδρων του Σωματείου, ότι τον Μάρτιο του 2015 θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου διότι θα συνταξιοδοτηθεί!!!
Δυστυχώς ο συνάδελφος, δεν τήρησε την δέσμευσή του και τώρα προσπαθεί ως «Άνεργος ή σαν με κάτι ασχολούμενος σύμφωνα με τον συν. Δεληολάνη» να γαντζωθεί στην καρέκλα του μέσα από ένα άλλο φορέα.
Άρα συνάδελφε Δεληολάνη ποιος πούλησε ποιόν!!!!
Αυτά για να αποκατασταθεί η Αλήθεια και για κάθε απορία ή διευκρίνιση είμαστε στην διάθεση σου.
Γραφείο Τύπου
ΕΝΩΣΗΣ
από: Kozani.tv 

Δεν υπάρχουν σχόλια: