Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Έτσι υποδέχθηκαν τα προσφυγούπουλα στη Λάρισα

Με θερμά χειροκροτήματα και μια μεγάλη γιορτή υποδέχθηκαν γονείς και μαθητές -την Παρασκευή (27/01)- τα πρώτα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν μαθήματα στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας. Στην είσοδο του σχολείου ήταν αναρτημένο ένα μεγάλο πανό για να δείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους νέους τους συμμαθητές. Το πανό έγραφε: welcome our friends.

Με ζηλευτή ωριμότητα, οι μαθητές, που πήραν την πρωτοβουλία του καλωσορίσματος, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε ετοιμάσει το πανό και άλλα πράγματα, γιατί όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δεν κοιτάμε εθνικότητες, γιατί το σχολείο μας είναι ανοιχτό για όλους».
Video of ONLARISSA.GR - Τα πρώτα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας

Να σημειωθεί, πως τα προσφυγόπουλα, που ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματά τους στο γυμνάσιο της πόλης, είναι κάποια από τα πολλά παιδιά από την Συρία που διαμένουν με τους γονείς τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο της Λάρισας.
«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Το σχολείο μας θα τους αγκαλιάσει σαν μια μεγάλη οικογένεια και θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε δύσκολή στιγμή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 3ου γυμνασίου Λάρισας, Αναστάσιος Τσιόπας, λίγο πριν την εκδήλωση υποδοχής που είχε ετοιμαστεί για την περίσταση.

Στην εκδήλωση καλωσορίσματος βρέθηκε και μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν είναι μόνο η υποχρέωση του δήμου και της πολιτείας, η οποία μέσα από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, πρέπει να δώσει παιδεία και μόρφωση σ’ αυτά τα παιδιά. Είναι οι πανανθρώπινες αξίες που μας συγκινούν και μας διακατέχουν, αλλά και τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα που εξελίχθηκε το προσφυγικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: