Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας

 
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στη γειτονιά μας και στα σχολεία μας
                      Μπλοκάρουμε τις φασιστικές επιθέσεις
                       Σπάμε τα ρατσιστικά αντανακλαστικά
 
Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι παιδιά από το στρατόπεδο του Σχιστού θα ενταχθούν σε σχολεία στο Κερατσίνι, το Ικόνιο και τη Νίκαια. Από την πρώτη στιγμή, ως Εργατική Λέσχη ζητούσαμε την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία μας, στο κανονικό πρόγραμμα, μαζί με όλους τους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθυστέρησε χαρακτηριστικά τις διαδικασίες, ενισχύοντας έτσι τη γκετοποίηση των προσφύγων και την απομόνωση των παιδιών. Έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα της σχολικής χρονιάς και είναι φανερό ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη συνύπαρξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον καθώς και από τη διδακτική διαδικασία.

 Από την αρχή των συζητήσεων για την ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές τάξεις, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θηριωδίας εναντίον τους, από ομάδες «αγανακτισμένων γονέων», μιας διαδικασίας που είναι γνωστό ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής υποδαύλισαν και οργάνωσαν. Από τις κατάπτυστες ανακοινώσεις Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τα πιο σαθρά επιχειρήματα για «μη εμβολιασμένα παιδιά που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των μαθητών», μέχρι τις επιθέσεις σε βάρος δασκάλων και αλληλέγγυων, σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία σχεδίου και μέριμνας από την κυβέρνηση, δημιουργείται μια κατάσταση της οποίας μόνα θύματα είναι τα παιδιά. Και δεν μιλάμε μόνο για τα προσφυγόπουλα. Η ρητορική του μίσους, το ρατσιστικό δηλητήριο που εμποτίζεται σε αθώες ψυχές, χτίζει τείχη και στερεί την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό.

 Σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη υπηρεσιακή σύσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Ν.Ικονίου. Από τις 7.30 το πρωί, ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με δεκάδες άτομα με τη γνωστή στρατιωτική περιβολή βρισκόταν έξω από το σχολείο, παρουσία των παιδιών. Μαζί τους ήταν και κάποιοι γονείς από την περιοχή που διαμαρτύρονταν για την ένταξη των προσφυγόπουλων, με τα γνωστά σαθρά επιχειρήματα. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν ακόμα και με γροθιές στους εκπαιδευτικούς που προσέρχονταν για τη σύσκεψη και σε γονείς που βρίσκονταν εκεί. Για άλλη μία φορά, οι παρόντες αστυνομικοί άφησαν ανενόχλητο το τάγμα εφόδου με τον επικεφαλής τους Γ. Λαγό.

 Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στις γειτονιές του Πειραιά, ούτε και πουθενά, οι φασίστες να σηκώσουν κεφάλι, και μάλιστα με πρόσχημα την ασφάλεια των παιδιών. Η σημερινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στο δολοφονημένο από το μαχαίρι τους Π. Φύσσα και συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς. Οι γειτονιές μας γνωρίζουν τι σημαίνει προσφυγιά. Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους!

 Κόντρα λοιπόν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των υπουργείων, κόντρα στις φασιστικές επιθέσεις και τις ρατσιστικές φωνές, η πόλη μας θα αγκαλιάσει αυτούς που έτρεξαν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου, θα αγκαλιάσει τα παιδιά που γλίτωσαν από βόμβες και βρήκαν συρματοπλέγματα.

                                                 Θα ζήσουμε μαζί!
 Καλούμε γονείς, μαθητές, συλλογικότητες της γειτονιάς να σταθούμε για μία ακόμα φορά απέναντι στον φασισμό, να προστατέψουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Θέλουμε γειτονιές αλληλεγγύης και αντίστασης όχι ρατσιστικού μίσους.
Τα σχολεία είναι ανοιχτά για όλους τους μαθητές, όχι για τους φασίστες.

      Συγκέντρωση Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 13:00, 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: