Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ιδρύθηκε Εργοστασιακό σωματείο στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαίδα V

Ιδρύθηκε σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαίδα V» – Τι αναφέρει η προσωρινή διοίκηση για τις συνθήκες εργασίας

από: kozani.gr

Συνάδελφοι στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V, εργαζόμενοι εργαζόμενες του Νομού Κοζάνης,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση τους σωματείου μας με την επωνυμία ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V με έδρα το νομό ΚΟΖΑΝΗΣ.

Από το ξεκίνημα του έργου αυτού μιλώντας με τους πρώτους εργαζόμενους και έπειτα από παρότρυνση της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ η ανάγκη για δημιουργία εργοταξιακού σωματείου ήταν απαραίτητη. Απαραίτητη τόσο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι λιγοστοί στην αρχή εργαζόμενοι στο έργο (χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια, παράνομα Σαββατοκύριακα, κομμένα ένσημα κλπ) αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στη δουλεία.
Στην προσπάθεια αυτή μεγάλη ηθική και υλική βοήθεια είχαμε από την διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης αλλά και από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ όπως και άλλων ταξικών σωματείων.
Συγχαίρουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V που παρά την τρομοκρατία και τις μεγάλες δυσκολίες συμφώνησαν και υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση του Σωματείου σαν ιδρυτικά μελή όπου και ορίζει ο νόμος.
Καλούμε όλους τους υπόλοιπους εργατοτεχνίτες οικοδόμους και υπαλλήλους του εργοταξίου να συμπορευτούν με το Σωματείο και να υπογράψουν την αίτηση εγγραφής για την ενίσχυσή του και όλοι μαζί με τις δυνάμεις μας να παλέψουμε για την δικαίωση των αιτημάτων μας αλλά και να διεκδικήσουμε τη ΖΩΗ που χάνουμε και ΟΧΙ αυτή που μας προσφέρουν, να διεκδικήσουμε όσα μας έχουνε στερήσει.
Συνάδελφοι,
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.
Η Προσωρινή Διοίκηση-ιδρυτικά μέλη
του εργοταξιακού Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων
στην κατασκευή της 5ης Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V
Κοζάνη 23/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: