Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνεργασία αστυνομικών-χρυσαυγιτών κατά την επίθεση στο "Συνεργείο"



Η ιστορία με την επίθεση του τάγματος εφόδου της ναζιστικής συμμορίας στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», που ξεκίνησε σήμερα η εκδίκασή της στο Εφετείο ίσως είναι το ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την δικαστική αντιμετώπιση που έχει το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου, καθώς και η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.  

Κι αυτό γιατί παρ’ όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που υπήρχαν για την καθαρά δολοφονική αυτή επίθεση στις 20/8/2014 του ναζιστικού τάγματος εφόδου, με την συνεργασία αστυνομικών, ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει στο αρχείο!  
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Για την επίθεση Χρυσαυγιτών στον  Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013 είχαμε αναρτήσει ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας που μας περιέγραφε αναλυτικά το περιστατικό.

Σ’ αυτή την ναζιστική επίθεση είχαμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ηταν μια απ’ τις πολλές φορές που παρακολουθήσαμε ολοφάνερη συνεργασία κράτους-παρακράτους.
Και αυτό το γεγονός τεκμηριωνόταν από βίντεο –που για άγνωστο λόγο έχει «κατέβει» από το δίκτυο ενώ είχε δημοσιευτεί σ’ αυτή την διεύθυνση και στην οποία διαβάζουμε «Στο βίντεο βλέπουμε την συνοδεία των ΔΙΑΣ στην ναζιστική συμμορία, που αφού συγκεντρώθηκε δίπλα στο ΑΤ Ηλιούπολης, επιτέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Συνεργείο. Οι ΔΙΑΣ, απλά κοιτούσαν....», - καθώς και από φωτογραφίες.

Το ποιο σημαντικό είναι ότι αν και υπήρχαν μαρτυρίες και φωτογραφίες που δείχνουν τους μπάτσους της αηΔΙΑΣ να παρατηρούν ατάραχοι τη φασιστική εισβολή στο "Συνεργείο" και στην οποία ηγετικό ρόλο είχαν Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχου ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει στο αρχείο τη δικογραφία, θεωρώντας ότι δεν ταυτοποιήθηκαν οι δράστες!
Χρειάστηκε να υπάρξουν επανειλημμένα δημοσιεύματα από εφημερίδες, από την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου για ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο.
Στην σημερινή, λοιπόν ακροαματική διαδικασία, όπου εκδικαζόταν η συγκεκριμένη υπόθεση έστω και από την "μασημένη" κατάθεση του μπάτσου Δημήτρη Γώγουλου προκύπτει ανάγλυφα η στενή συνεργασία που είχαν Χρυσαυγίτες και αστυνομικοί κατά τον χρόνο της επίθεσης. Γιατί τι άλλο εκτός από συνεργασία είναι όταν οι μπάτσοι παρακολουθούν απαθείς το ναζιστικό τάγμα εφόδου να προβαίνει το εγκληματικό του έργο;
Από το σχετικό ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή, στην εφημερίδα των Συντακτών πληροφορούμαστε ότι ο μπάτσος Γώγουλος, παραδέχτηκε εξεταζόμενος από την έδρα του δικαστηρίου ότι συνόδευαν το μηχανοκίνητο τάγμα των χρυσαυγιτών με τα ρόπαλα (και με το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού επικεφαλής της πορείας) δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνομικούς πριν φτάσει στο σημείο της επίθεσης. 
Οι μπάτσοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν τη βίαιη έφοδο τουλάχιστον 60 ροπαλοφόρων στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο»-σε χώρο όπου μέσα έκαναν μάθημα μικρά παιδιά- αλλά έπαιξαν τον ρόλο «τιμητικής φρουράς» στους χρυσαυγίτες επιτιθέμενους - με αναμμένο φάρο μάλιστασημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: