Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Και εγένετο ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Μέτα από κάποιες επιτυχημένες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις που έγιναν τοπικά το περασμένο διάστημα, αποφασίστηκε να ιδρυθεί η  Λέσχη Εργαζόμενων Ανέργων Νεολαίας και Πολιτισμού Κοζάνης. Ο Σύλλογος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της Κοζάνης στην ιδρυτική Γενική της Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και ανέπτυξε τις θέσεις της λέσχης και τα μελλοντικά σχέδια.

Όπως είπαν κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στόχος είναι να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι, παίζοντας σημαντικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα: «Μετά από πέντε μαζώξεις και συνελεύσεις , δύο εκδηλώσεις και μια πορεία, ήρθε η ώρα να κάνουμε το παραπάνω βήμα, να ιδρυθεί το εγχείρημα, που θα φέρει έναν άλλο τόνο παρέμβασης, πολιτισμού και δράσεων στην πόλη. Το εγχείρημα δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, αλλά παρόμοια εγχειρήματα συσπείρωσης που θα παίξουν ρόλο συνδικαλιστικό, για αυτό και οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να πιάσουν το νήμα, ιδρύοντας μια Λέσχη Εργαζομένων. Ζούμε σε μια εποχή που οξύνεται το δίπολο στην κοινωνία . Από τη μια έχουμε το δικό μας πόλο, των εργαζομένων, των ανέργων, της μισοδουλειάς, ανεργίας, ανασφάλειας και τον κόσμο των τραπεζών, των «λαμογιών» και της ΕΕ. πρέπει να αντεπιτεθούμε και κριτήριο αυτού του εγχειρήματος, είναι να βρούμε τον τρόπο για να παίξει ρόλο το εγχείρημα στην πόλη.
Στόχος, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι να φτιάξουν έναν εργατικό πόλο που θα συσπειρώνει τον κόσμο  ανεξάρτητα από παρατάξεις, ώστε να μπορεί να μιλάει στην ψυχή των εργαζομένων,  συσπειρώνοντας τους απέναντι σε αυτά που βλέπουν.
Στη συνέλευση διαβάστηκε το καταστατικό, ψήφισαν για την υιοθέτηση συμβόλων της λέσχης, συστάθηκε προσωρινό Δ.Σ. και ακολούθως συζητήθηκε το περιεχόμενο και ο χαρακτήρας της Λέσχης.
Β.Σ.
Πηγή:ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: