Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, στο kozan.gr, εργαζόμενου οχταμηνίτη στο Νότιο Πεδίο, κατά σωματείων και ΔΕΗ


πηγή:kozan.gr 
Συνεχίζει τον απαράδεκτο διαχωρισμό των εργαζόμενων οι ΔΕΗ σε αφέντες και σκλάβους σε προνομιούχους και μη σε μονίμους και 8μηνιτες. Μέτα από τον απαράδεκτο αποκλεισμό των 8μηνιτων από την επιχειρησιακή σύμβαση που τους αποκλείει από κάθε είδους παροχές  (βλέπε τροφείο κ.α.) 
Όχι φυσικά γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, αλλά γιατί αυτόν τον όρο έκαναν αποδεκτό τα πρωτοβάθμια σωματεία που την υπογράφουν (από την παρούσα σύμβαση εξαιρούνται οι εποχικοί και οι ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι σ.σ. οι υπογραφές είναι από αυτούς που καλούσαν 8μηνιτες σε συγκεντρώσεις και έταζαν επιχειρησιακή σύμβαση και τροφείο  μέχρι φυσικά να πάρουν την ψήφο και να εδραιώσουν την καρέκλα τους στα σωματεία) αφήνοντας πάλι τους εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις ακάλυπτους και απροστάτευτους.
 
Ας περάσουμε λοιπόν στην νέα πρόκληση, στον νέο διαχωρισμό «αφέντη» και «σκλάβου».  Ξεκίνησαν χθές να μοιράζονται στα ορυχεία μέσα ατομικής προστασίας για το ψύχος (ισοθερμικά παντελόνια και μπλούζες). φυσικά μόνο για τους εργαζομένους με αορίστου χρόνου συμβάσεις. 
Να πληροφορήσω λοιπόν την διοίκηση που κάνει  των διαχωρισμό αλλά και τα σωματεία που απλά κάθονται και παρακολουθούν ότι και στους ορισμένου χρόνου «συναδέλφους» όπως συνηθίζουν να μας αποκαλούν υπάρχουν άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.  
 
Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται στις ίδιες καιρικές συνθήκες με εσάς, και αυτοί οι άνθρωποι ρίχνουν όλη νύχτα βυτία με νερό για να ξεφρακάρουν τις κεφάλες, να κάνουν πορεία τα μηχανήματα έξω στο κρύο, να είναι κινητή επιτήρηση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζημιά να κάνουν συγκολλήσεις στους -20 μέσα στην μαύρη νύχτα μαζί σας και αλλά πολλά που αν συνεχίσω να τα λέω εδώ θα μείνουμε για μέρες πολλές είναι και αυτοί άνθρωποι «συνάδελφοι» όπως έχετε το θράσος να τους αποκαλείτε που θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους υγιείς που τους αξίζουν οι ίδιες παροχές, αλλά πάνω από όλα τα ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: