Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ -Συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο και τη φτώχεια

Σάββατο 18/3,   12:00   στην κεντρική πλατεία Κοζάνης
Ζούμε στην εποχή όπου καθημερινά στις ειδήσεις των 8 ακούμε για πολέμους, για εκατομμύρια νεκρούς, για μετανάστες, για πρόσφυγες. Η δυστυχία των ανθρώπων παγκοσμίως από τις απάνθρωπες πράξεις του κεφαλαίου, μας παρουσιάζεται ως κάτι το φυσιολογικό, το αναπόφευκτο. Η φτώχεια και η εξαθλίωση που παρουσιάζεται ως μονόδρομος σε όλους εμάς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα στην καπιταλιστική κρίση, μας οδηγεί στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο καθένας ορίζει τα συμφέροντά του ατομικά, με τις περισσότερες φορές να βάζει τον άνθρωπο που δεν έχει να χωρίσει κάτι απέναντί του για το δικό του «συμφέρον».

Εχθρός μας γίνεται το προσφυγόπουλο που «μας παίρνει το φαί», «που πάει σχολείο», «που θα μας κάνει τζιχαντιστές» και όχι αυτοί που το πνίγουν στη θάλασσα, αυτοί που το σταματάνε στα διάφορα σύνορα σε όλο τον κόσμο και το κρατάνε για μέρες μέσα στο κρύο, αυτοί που στοιβάζουν τους ανθρώπους σαν κούτες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Εχθρός μας γίνεται ο αλλόθρησκος και ο αλλοδαπός, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης/στρια γιατί μιλάνε άλλη γλώσσα, έχουν άλλο χρώμα και άλλες συνήθειες και όχι ο πόλεμος που φέρνει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, οι συμφωνίες της ΕΕ και των κρατών που ορίζουν το πως και το που θα μένουν άνθρωποι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, οι νεοναζιστικές ιδεολογίες που ξεπηδάνε σε όλη την Ευρώπη έχοντας την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου και του συστήματος.
Εχθρός μας γίνεται ο διπλανός, ο γείτονας, ο συνεργάτης γιατί «μας παίρνει την δουλειά», «πρέπει να τον ανταγωνιστώ, για να πάρω την δουλειά», και όχι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλλει η ΕΕ, τα μνημόνια και η κυβέρνηση, η πολιτική αυτή που έχει καταστρέψει την παραγωγή των χωρών ώστε να μας κρατάει ομήρους στην αγορά του κεφαλαίου.
Ο εχθρός δεν είναι δίπλα μας, βρίσκεται απέναντι μας…
Ως εργατική λέσχη Κοζάνης καλούμε όλες και όλους τους πολίτες της Κοζάνης να σπάσουμε την «κανονικότητα» που μας επιβάλλουν, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στην εργασία και στη ζωή, μαζί με τα ταξικά αδέρφια μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες, απέναντι στον κοινό μας εχθρό, το κεφάλαιο.
Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ’ όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

·         Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων – μεταναστών/στριών.
·         Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.
·         Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
·         Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
·         Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
·         Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
·         Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
·         Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες μέσα στον οικιστικό ιστό.
·         Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες/ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
·         Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: