Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η δίωξη του κράτους στον σύντροφο Ν. Αργυρίου και η στάση του ΚΚΕ


Του Γ. Γ.
από:ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ |
Είναι αυτονόητο ότι η συμπαράσταση μας στον σύντροφο και φίλο Νίκο Αργυρίου για την υπόθεση που βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών –αναλυτικά γι΄ αυτό μιλάει ο ίδιος στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πριν» και τη οποία παραθέτουμε παρακάτω- είναι δεδομένη. 


Οι τακτικοί ακροατές τους δικτυακού μας ραδιοσταθμού θα έχουν σχηματίσει άποψη για την ακεραιότητα και μαχητικότητα του συντρόφου παρακολουθώντας τις εκπομπές που έχει κάνει και οι οποίες έχουν τον γενικό τίτλο «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ», ενώ οι συνεχείς αναδημοσιεύσεις που κάνουμε από την ιστοσελίδα των Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, μας δείχνoυν, την καθημερινή δραστηριότητα που κάνει αυτή η συλλογικότητα υπερασπιζόμενη τα δίκαια των στρατευμένων παιδιών του λαού μας.

Εναυσμα γι΄αυτή την ανάρτηση μου αποτέλεσε η ανάγνωση του κειμένου του «Σπάρτακου» που έχει τίτλο «ΚΚΕ: Ένα πρόχειρο Ψέμα αντί για την αναγκαία ταξική και πολιτική αλληλεγγύη».
Καπάκι διάβασα την ανάρτηση ενός εκπαιδευτικού στο facebook, του Λευτέρη Παπαθανάση:


ΚΚΕ: "Ούτε ψωμί, ούτε νερό στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων".

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για το ιερατείο του Περισσού. Δεν πειράζει, σύντροφοι του ΚΚΕ, αν διαφωνείτε με τα κείμενα του Σπάρτακου, βγάλτε τα δικά σας κείμενα, στηρίξτε το σύντροφο που διώκεται με το δικό σας πλαίσιο, τι σκατά περιμένετε;

Σαν "Παρέμβαση Εκπαιδευτικών" βγάλαμε ανακοίνωση με το δικό μας πλαίσιο, στην ΕΛΜΕ καταθέσαμε ένα κείμενο που πιστέψαμε ότι αντιστοιχεί στη συναίνεση προκειμένου να βγει ψήφισμα συμπαράστασης, έτσι πάει.

Το βασικό είναι να δηλώσεις συμπαράσταση (διάολε, έχεις ένα σύντροφο που τον διώκουν το Κράτος και οι καραβανάδες του!), αλλά πού μυαλό για τέτοια στο ΚΚΕ... η λογική είναι "αφού δεν είναι δικός μας, ας πάει στο διάολο".

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεφτιλίζει αυτό που (θα έπρεπε να ) είναι η Αριστερά.

Αυτό επίσης που προκαλεί αλγεινή αίσθηση είναι η προσπάθεια του δημοσιογραφικού οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ να χρεώσει τον Ν. Αργυρίου και κατ' επέκταση την συλλογικότητα του "Σπάρτακου" στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι μια ενέργεια κατάπτυστη. Ούτε ο σ. Νίκος έχει καμιά οργανωτική σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (oι απόψεις του γι' αυτή την συλλογικότητα είναι παραπλήσιες με τις δικές μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κανένα μέλος του "Σπάρτακου" -και ξέρω αρκετά- να είναι μέλος αυτής της εξωκοινοβουλευτικής οργάνωσης. 

Θέλω να πω δηλαδή ότι είναι τουλάχιστον ανήθικο να κολλάς ταμπέλες εκεί που δεν υπάρχουν.

Αναφερόμενο και σ' αυτό το γεγονός το "Πριν" σχολιάζει:

 Σοβαρά και ασόβαρα

Με σκληρές και ανυπόστατες κατηγορίες προσπαθεί ο Ριζοσπάστης της περασμένης Πέμπτης 16/3) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα· δηλαδή το γεγονός πως σε ορισμένους φοιτητικούς συλλόγους η ΚΝΕ δεν υποστήριξε το ψήφισμα αλληλεγγύης στο διωκόμενο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκο Αργυρίου.

Αφού προχωρεί σε μια απαράδεκτη ταύτιση του «αυτοαποκαλούμενου» (!) Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (για να πλήξει, ανεπιτυχώς, την εμβέλειά του), το κατηγορεί για «συκοφαντίες και αντικομμουνισμό»! 

Αν είναι δυνατόν! Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, πρόκειται για ευθύβολο αντιδημοκρατικό κτύπημα του κράτους και η ΚΝΕ στέκεται σε μια ...διατύπωση και μοιράζει κάρτες αντι-κομμουνισμού.

Αφού και ο «Ρ» σημειώνει πως «η συγκεκριμένη δίωξη είναι απαράδεκτη», θα μπορούσαν οι συνδικαλιστές της ΠΚΣ να συμβάλλουν στο να βγουν ψηφίσματα των μαζικών φορέων, όπως έχουν κάνει σε άλλους συλλόγους και σωματεία.

Στην συνέχεια και για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη άποψη διαβάστε από το "Πριν" την συνένευξη που έδωσε το μέλος του "Σπάρτακου" στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Νίκος Αργυρίου : Στο στόχαστρο το κίνημα των φαντάρων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: