Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΕΝΕΝ απαντά στην πρόταση Κουρουμπλή για «γερμανικό μοντέλο»


Στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στην αναφορά που έκανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα» σχετικά με τις ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία και την πρότασή του να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, απάντησε τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τονίζοντας ότι «ο υπουργός δεν έχει την παραμικρή θεσμική-πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να παρεμβαίνει στην υπόθεση των ΣΣΕ που αποτελεί αρμοδιότητα και δικαιοδοσία των δυο πλευρών εργοδοσίας και εργαζομένων».

Η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου διευκρινίζει ότι στη Γερμανία υφίσταται μια ΣΣΕ για τους Γερμανούς ναυτικούς, η οποία και ισχύει απαρέγκλιτα και εφαρμόζεται σε όλα τα πλοία γερμανικής σημαίας. 
Προφανώς και οι Γερμανοί δεν έβαλαν στην εθνική τους Σύμβαση ένα 20% παραπάνω, όπως είπε ο υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο γερμανικό νηολόγιο, το οποίο η Διεθνής Οργάνωση Μεταφορών (ΙΤF) έχει χαρακτηρίσει με απόφασή της σημαία ευκαιρίας για τους αλλοδαπούς ναυτικούς (τρίτων χωρών), προβλέπονται προσαυξημένες αποδοχές που φθάνουν συνολικά έως και +20% από την αντίστοιχη ΣΣΕ της ΙΤF. 
Η συγκεκριμένη Σύμβαση δεν έχει ουδεμία εφαρμογή για τους Γερμανούς ναυτικούς.
Η ΠΕΝΕΝ απορρίπτει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και στον αντίποδα αυτών, όπως αναφέρει, εμμένει σταθερά και με συνέπεια στην θέση ότι οι ισχύουσες ΣΣΕ είναι αδιαπραγμάτευτες και παλεύει για την ουσιαστική βελτίωσή τους. 
Όπως επισημαίνει μόνο στο πλαίσιο αυτής της αρχής και παραδοχής μπορεί να γίνει συζήτηση με τους εκπροσώπους των εφοπλιστικών οργανώσεων.
«Οποιαδήποτε παρέκκλιση από την παραπάνω θέση συνιστά παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων στα πλαίσια της ΠΝΟ και των ναυτεργατικών σωματείων και έρχεται σε πλήρη και καθολική αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση και βούληση του συνόλου του ναυτεργατικού κόσμου της χώρας», υπογραμμίζει.
 ****************************************************************************

Παρέμβαση Κουρουμπλή με «γερμανικό μοντέλο» στην κόντρα εφοπλιστών και ναυτεργατών

 

Τη χρυσή τομή προσπαθεί να βρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας στο βαθύ χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εφοπλιστές και τον ναυτεργατικό κόσμο με σημείο αιχμής τα εργασιακά δικαιώματα των τελευταίων.
Ως λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει μετά την άρνηση των εφοπλιστών να υπογράψουν ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία αλλά και την άποψη των ναυτεργατών ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα», δήλωσε ότι προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος σύγκλισης των δύο πλευρών, προτείνει να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, εξηγώντας ότι οι Γερμανοί έβαλαν στην Εθνική Σύμβαση ένα 20% επιπλέον της Διεθνούς.
Ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «η αλήθεια ποτέ δεν είναι από τη μία πλευρά», σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την ποντοπόρο ναυτιλία όπου χρειάζεται, αλλά και ο εφοπλισμός πρέπει να κατανοήσει την ανάγκη οι Ελληνες ναυτικοί να επιστρέψουν στα πλοία με ελληνική σημαία.
Ανέφερε ότι στόχος του είναι να φέρει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των συζητήσεων αν και, όπως εξήγησε, η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολύ μεγάλη.

Αλλο Ελλάδα, άλλο Φιλιππίνες

«Λέω στους εφοπλιστές ότι πρέπει να βάλουν κι αυτοί λίγο πλάτη. Δεν γίνεται συμφωνία χωρίς να χάσουν και οι δύο πλευρές. Αλλο το κόστος ζωής στις Φιλιππίνες και άλλο στην Ελλάδα, όπου ζει ο Ελληνας ναυτικός».
Υποστήριξε επίσης ότι έθεσε το θέμα και στην επίτροπο, την κ. Μπουλτς, τονίζοντας ότι πρέπει να αναληφθεί διεθνής πρωτοβουλία, ίσως μέσω του ΙΜΟ για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών διεθνώς.
Σημειώνεται ότι το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ εκκρεμεί από το 2010 και όπως έχουν κάνει γνωστό οι εφοπλιστές διά στόματος του προέδρου τους Θόδωρου Βενιάμη, επιθυμούν την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ITF) που ισχύει και για τους μισθούς των Φιλιππινέζων, των Ινδών, των Ουκρανών κ.ά. προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, η μισθοδοσία των Ελλήνων ναυτικών να είναι ανταγωνιστική με το διεθνές περιβάλλον.
Δηλώσεις οι οποίες έχουν ξεσηκώσει μποφόρ αντιδράσεων από την πλευρά των ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία δεν φαίνονται διατεθειμένα να κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της θεσμοθετημένης Σύμβασης Εργασίας και προειδοποιούν πως αν αν οι ΣΣΕ υπονομευτούν αυτό θα είναι «αιτία πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: