Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αθώωση του Ν.Αργυρίου

Αθωώθηκε πανηγυρικά σήμερα 23/5/2017 ο σ. Νίκος Αργυρίου από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης που του είχε αποδοθεί ότι τέλεσε σε βάρος του τότε διοικητή του Στρατοπέδου Νεοσυλλέκτων Γρεβενών με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικτύου Σπάρτακος και της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων» καταγγελίας στρατιωτών για καψόνια και εξευτελιστική μεταχείριση από αξιωματικούς του στρατοπέδου με την ανοχή του διοικητή. 
 
Το Ζ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από πολύωρη δίκη, δέχθηκε ότι τα καταγγελθέντα δεν ήσαν ψευδή, ούτε ο Αργυρίου τα θεωρούσε ψευδή, αφού άλλωστε με την παρουσία του ως μάρτυρας υπεράσπισης τα επιβεβαίωσε παραστατικά ο τότε στρατιώτης και συντάκτης της καταγγελίας, και έτσι απάλλαξε τον Αργυρίου, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών. 
 
Στη δίκη, που διεξήχθη σε κατάμεστη αίθουσα με μεγάλο ενδιαφέρον, αναδείχθηκε η στρατιωτική αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο, η ένδοξη ιστορία του κινήματος για τον στρατό και η δημιουργική συμβολή της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων» και του κατηγορούμενου σε αυτήν. 
 
Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η τεράστια συμπαράσταση πληθώρας κοινωνικών, κινηματικών και συνδικαλιστικών φορέων, με κατάθεση 110 ψηφισμάτων και αθρόα προσέλευση μαρτύρων υπεράσπισης, που δεν χρειάστηκε να εξετασθούν όλοι. 
 
Υπόδειγμα ηθικής και αγωνιστικής συνέπειας υπήρξε και η απολογία του Ν. Αργυρίου, η οποία καθήλωσε το δικαστήριο. Ασχέτως του ότι το τελευταίο απέρριψε αβάσιμα αίτημα της υπεράσπισης να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ψευδορκία στη δίκη ο μηνυτής πρώην διοικητής, το αποτέλεσμα ήταν μία συντριπτική ήττα για τις δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν την τρομοκρατία και τη φίμωση σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα των στρατιωτών και τελικά να στρατιωτικοποιήσουν την κοινωνία για να δέχεται αμάσητα τα μνημόνια, την καταστολή και τη φασιστική απειλή.
 
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση και συμπαράσταση που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα και δείχνει ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: