Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Παρακρατικοί και ΜΑΤ χτυπούν τις φοιτητικές εκλογές- (Ανακοίνωση της νΚΑ)

 Το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια  έξω από το Παιδαγωγικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ναυαρίνου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή. Λίγο μετά υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια. 
 
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
 
Ένταση με κουκουλοφόρους σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε με δολοφονική μανία εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης
 
Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ.
 
Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Πηγή: www.defencenet.gr
 *******************
Ανακοίνωση της νΚΑ     

Καταγγέλουμε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Στην Αθήνα ομάδες παρακρατικών πραγματοποίησαν ιδιαίτερη βίαιη επίθεση στο χώρο του Xημείου με καδρόνια, σφυριά, φωτοβολίδες ενώ χρησιμοποιήθηκε μέχρι και τσεκούρι! Οι αγωνιστές της ΕΑΑΚ συνέβαλαν τα μέγιστα στην περιφρούρηση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του φοιτητικού συλλόγου και κατάφεραν να τους απωθήσουν και να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών. 
 Τα χτυπήματα αυτά είναι αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης παρακρατικών ομάδων που δρουν ενάντια σε κάθε μορφή οργάνωσης του λαού, ενώ συμβάλλουν στην εξάπλωση της αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι την επίθεση αυτή αξιοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ οι δυνάμεις καταστολής και η περιοχή περικυκλώθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. 
 
Είναι εμφανές ότι κράτος και παρακράτος συνεργάζονται στενά για να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα και να διαλύσουν τις διαδικασίες του. Μόνη εγγύηση είναι η οργανωμένη δράση των συλλόγων και η πάλη ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας!
από| νΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: