Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Οι εργαζόμενοι του Ασκληπείου Βούλας εκπέμπουν SOS


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, 
Οι εργαζόμενοι του Ασκληπείου Βούλας εκπέμπουν SOS! Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, υλικοτεχνικές ελλείψεις, χαλασμένα μηχανήματα, εντατικοποιημένοι ρυθμοί εργασίας: αυτές είναι οι συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς στο Ασκληπείο.
Κυβέρνηση, Υπουργείο, αρμόδιες αρχές και Διοίκηση έχουν ευθύνη. Αποτελούν Κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.  Πριν λίγες μέρες πέρασαν άλλο ένα καταστροφικό πολυνομοσχέδιο, που διαιωνίζει το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, ενισχύει τις δεσμεύσεις της χώρας στα επιχειρηματικά και τραπεζικά λόμπι, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και βασικά των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ποιος έχει σειρά για μετά;; Η δημόσια υγεία! Ήδη το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει απλώσει τα πλοκάμια του στο ΕΣΥ, παράλληλα η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση στρώνουν το δρόμο για την κανονική ιδιωτικοποίηση της υγείας. Η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου υγειονομικού συστήματος και ταυτόχρονα το χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος έχουν μετατρέψει σιγά σιγά την περίθαλψη σε είδος πολυτελείας.
Να βάλουμε ένα STOP.
O αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπείου Βούλας είναι και δικός μας αγώνας. Στεκόμαστε στο πλάι τους και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να χτιστεί ένα μέτωπο συνδικάτων κι ανέργων, με τη στήριξη λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών, λεσχών γειτονιών: για να βάλουμε ένα φρένο στην ισοπεδωτική πολιτική του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ SOS!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σώσουμε το Ασκληπιείο από την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 11πμ
            Το Ασκληπιείο Βούλας, παρότι εξυπηρετεί 1,5 εκ κατοίκους στα Νότια προάστια, έχει καθημερινή ορθοπεδική εφημερία και κάθε 4η ημέρα γενική εφημερία, διαρκώς υποβαθμίζεται.
             Εδώ και είκοσι ημέρες το Νοσοκομείο μας δεν έχει Αξονικό Τομογράφο. Πολλοί ασθενείς μας αναγκαστικά διακομίζονται για να εξεταστούν σε άλλα νοσοκομεία, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά και για την ασφάλειά τους. Μιλάμε για έγκλημα εκ προμελέτης: παρότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι ο Αξονικός έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ζωής του από το 2015, παρότι έχει εμφανίσει επανειλημμένες βλάβες, παραδέχονται σήμερα και οι ίδιοι ότι.... “ολιγώρησαν”!
            Ο χαλασμένος Αξονικός Τομογράφος είναι το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης σε ένα Νοσοκομείο υπό κατάρρευση. Οι ελλείψεις σε υλικό, φάρμακα, υποδομές είναι τραγικές. Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο για τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά κλείνει μετά τις 8μμ στην γενική εφημερία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο Ψηφιακός Αγγειογράφος δε λειτουργεί για τον ίδιο λόγο. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν καθώς λείπουν βασικά αντιδραστήρια.  Στα Χειρουργεία, ο κεντρικός κλιματισμός δε λειτουργεί σωστά στις 5 από τις 11 αίθουσες, με αποτέλεσμα το προσωπικό να υποφέρει από τη ζέστη, ή να παγώνει. Δεν έχουμε ηλεκτρολόγους (παρά μόνο έναν), υδραυλικούς (επίσης έχει απομείνει ένας, λίγο πριν τη σύνταξη) και λοιπό τεχνικό προσωπικό.
            Στο Ασκληπιείο Βούλας ΔΕΝ υπάρχει Πνευμονολόγος, Γυναικολόγος, Αιματολόγος, Νευρολόγος και άλλες βασικές ειδικότητες για τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
            Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Έχουμε 346 κενές θέσεις προσωπικού και 33 μόλις διορισμούς μόνιμων συναδέλφων την τελευταία τριετία!!! Στην πραγματικότητα, καθένας από εμάς εργάζεται για δύο, ή για τρεις. Οι βάρδιες στα τμήματα και στις κλινικές γίνονται συχνά με προσωπικό ασφαλείας, οι άδειες δίνονται με εξαιρετική δυσκολία, τα προγράμματα των εφημεριών βγαίνουν οριακά. στο Νοσηλευτικό προσωπικό χρωστάνε πάνω από 6000 ρεπό! Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι επικουρικοί, που μαζί στηρίζουμε το Νοσοκομείο, είναι υπό απόλυση με την νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου...
            ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Ασκληπιείου Βούλας με μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και Διοικητικού προσωπικού, με επαρκή κονδύλια για τα αναλώσιμα, με αντικατάσταση των παλιών με νέα, σύγχρονα μηχανήματα από τον ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό. Γιατί τα λεφτά του λαού μας, τα λεφτά των ασθενών μας και τα δικά μας, τα τεράστια ποσά που πληρώνουμε μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέφουν σ' εμάς.
            Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στα Νότια προάστια να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ
·         Για να γίνουν μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ Επικουρικός ή Συμβασιούχος συνάδελφός μας.
·         Για την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στο Ασκληπιείο Βούλας.
·         Για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό  προϋπολογισμό.
Σας καλούμε να στηρίξετε όλες και όλοι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 28 Ιούνη 2018, 11πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου.

 Για το Δ.Σ.

     Η Πρόεδρος                                                                               Ο Γ. Γραμματέας
Δέσποινα Τοσονίδου                                                                   Δημήτρης Γαρδικλής   

Δεν υπάρχουν σχόλια: