Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Όχι στη δημιουργία ΕΟΖ στη Δυτική Μακεδονία


Ένας από τους  βασικούς στόχους των Μνημονίων ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου το Κεφάλαιο θα κερδίζει εξαιρούμενο από φόρους, εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικούς κανόνες κι ο, τι άλλο μπορεί να βάλει φραγμό στην άπληστη κερδοφορία του.

Από τότε συμπληρώνουμε δεκαετία, με τους εκατοντάδες Μνημονιακούς νόμους να έχουν "στρώσει το χαλί" σε κάθε διεστραμμένη Νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία.
Όμως αν και η νομοθεσία υπάρχει, δεν αρκεί αν δεν βρεθούν πρόθυμοι αιρετοί όπως το Μνημονιακό πολιτικό προσωπικό του α' και β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δυτική Μακεδονία.


Αντί λοιπόν να δώσουν αγώνες μαζί με τον Λαό της ΠΔΜ όλη αυτή τη δεκαετία, για να αποτραπεί η επερχόμενη καταστροφή, προτίμησαν να διαλαλούν την Νεοφιλελεύθερη πραμάτεια πάνω σε οικονομικά συντρίμμια και κατεστραμμένες ζωές.


Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε-για άλλη μια φορά-ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, στέλνοντας επιστολή στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας ζητώντας δημιουργία Ε.Ο.Ζ στην Βι.Πε Άργους Ορεστικού.


Και μπορεί οι προϋποθέσεις που θέτει στο τέλος της επιστολής να ακυρώνουν ουσιαστικά  την αίτηση, καθώς ακόμη κι αυτά τα ελάχιστα που ζητά θα προκαλούσαν γέλιο σε κάθε επίδοξο "επενδυτή", όμως η αρχή έχει γίνει.


Καλούμε ολόκληρο τον Λαό της Δ.Μακεδονίας να επιστρέψει ως απαράδεκτη κάθε τέτοια προσπάθεια σε αυτούς που ενώ δεν κάνουν καμία προσπάθεια να σταματήσουν την καταστροφή του τόπου μας ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου.

 

Κοζάνη 23/12/2020

Το Γραφείο Τύπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: