Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πτολεμαΐδα: 1000 απλήρωτοι και απολυμένοι στα Ορυχεία

  
Τουλάχιστον χίλιοι εργαζόμενοι σε ιδιώτες  στα Ορυχεία της ΔΕΗ, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες και απολύσεις, εξ αιτίας της καθυστέρησης των οφειλομένων από την επιχείρηση στους εργολάβους, επισημαίνει  το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ Μανόλη Παναγιωτάκη, με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τους Βουλευτές της Π Ε Κοζάνης,  ζητά  την άμεση καταβολή των οφειλών της Επιχείρησης προς τους ιδιώτες.
Την Τετάρτη το πρωί, βρέθηκαν σε εργοτάξια των Ορυχείων μέλη του Συνδικάτου  Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας, γιατί εργολάβοι δεν απέδωσαν το δώρο του Πάσχα σε εργαζόμενους, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, ενώ, συνεχίζεται ο χορός των απολύσεων.
Την ίδια στιγμή, η εικόνα στα ορυχεία της ΔΕΗ είναι αποκαρδιωτική, αφού, μεγάλες εταιρείες κλείνουν τον κύκλο των δραστηριοτήτων  τους και φεύγουν από την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους Στο μεταξύ σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 7 το απόγευμα, για αυτό το θέμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ : Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

  1. Η περιοχή της Φλώρινας, της Δυτικής Μακεδονίας, η χώρα ολόκληρη στενάζει απ’ την ανεργία, αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή τέσσερα διανοιγμένα από χρόνια ορυχεία, της Βεύης, της Αχλάδας, του Κλειδιού και της Βεγόρας και δεν δουλεύει κανένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.