Στην μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανική εφημερίδα BILD γράφτηκε άρθρο με τίτλο "Τρέλα δισεκατομμυρίων με ην αιολική ενέργεια", για τη αποτυχία της Γερμανίας με την ενεργειακή μεταστροφή σε ΑΠΕ και την υποταγή της Γερμανικής κυβέρνησης στα Πράσινα λόμπυ.
Το άρθρο αναφέρεται σε εκπομπή-ντοκυμαντέρ του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού ARD. Αναδεικνύει ότι τα κόστη για αυτή την ενεργειακή μεταστροφή σε ΑΠΕ έχουν "εκραγεί", ότι οι γαιοκτήμονες που νοικιάζουν εκτάσεις βγάζουν πολλά λεφτά, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο καταναλωτής και ωφελούνται λίγοι σε βάρος των πολλών. Ενώ μπαίνουν αιολικά, παντού, ακόμα και σε μέρη που δεν έχει κατάλληλο αέρα, ή δεν υπάρχουν διασυνδέσεις.
Χαρακτηριστικά γράφει:
Η BILD επίσης παραθέτει παραδείγματα εκτεταμένης διαφθοράς του κλάδου, αναφέροντας εσωτερικά email από την υπ' αριθμόν ένα περιβαλλοντική ομάδα της Γερμανίας και δείχνοντας πώς οι περιβαλλοντολόγοι ακτιβιστές κάνουν το λόμπυϊνγκ για τον αιολικό κλάδο.
Η εφημερίδα τονίζει ότι "χαμένοι είναι οι άνθρωποι που δεν είναι ευκατάστατοι" αφού για αυτούς, ο διπλασιασμός στον λογαριασμό του ρεύματος είναι δυσβάσταχτος. Η BILD γράφει ότι η ιδέα της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει το καθεστώς επιδοτήσεων είναι καλό πρώτο βήμα για να μαζευτούν τα κόστη που έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου, αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο: "Το λόμπυ". Η BILD μεταφέρει δήλωση Πράσινου πολιτικού, που φώναζε "Χρειαζόμαστε τα αιολικά για να σώσουμε τον πλανήτη", σε διαδήλωση Πράσινων που ήταν κυρίως υπάλληλοι του κλάδου και είχαν μεταφερθεί επί τούτου, δωρεάν.
Η BILD καταλήγει ότι η Κυβέρνηση τελικά ενέδωσε, τα αιολικά θα συνεχίζουν και "οι καταναλωτές θα τα σκάνε, και αυτό αφορά όλους εμάς".
Η Ελλάδα, με τα γνωστά πράσινα καραγκιοζάκια, WWF, Greenpiss, ΕΛΕΤΑΕΝ και λοιπά παπαγαλάκια που μιμούνται τους Γερμανούς δασκάλους τους και με αγορασμένα τα πάσης φύσεως "ΜΜΕ", φαίνεται να είναι στον ίδιο δρόμο, με την διαφορά, ότι οι Έλληνες που δεν αντέχουν το κόστος είναι οι πλειοψηφία, το κόστος για όλους εμάς είναι σε οικονομία σε μόνιμη ύφεση, και οι Γερμανοί κατασκευάζουν και εξάγουν αυτά που εμείς εισάγουμε. Προς δόξαν των 3-4 "επιχειρηματιών" μας που φιλοδοξούν να γίνουν ηλεκτροπαραγωγοί.
Και, για να μην το ξεχνάμε, τα αιολικά, ακόμα κι αν σκεπάσουν όλη την χώρα, είτε αυτή είναι η Γερμανία, είτε η Ελλάδα, μπορούν να δείξουν ονομαστική συμμετοχή της τάξεως του 6, 7 ή 8% στην ηλεκτροδότηση. Ονομαστική, επειδή όπου υπάρχουν στοιχεία, και σίγουρα στην Γερμανία, πάνω από 60% ή 80% του αιολικού "ρεύματος", απορρίπτεται, πετιέται, είναι άχρηστο. Και το υπόλοιπο, όπου μετριέται, δεν εξοικονομεί ορυκτά καύσιμα αφού η όποια "έγχυση" αντισταθμίζεται από μείωση αποδοτικότητας λόγω μεταβλητότητας. Τα συμπεράσματα, και τα έξοδα, δικά σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.