Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση εφάρμοσε νέο σχέδιο κατά των διαδηλωτών που αναμετρήθηκαν με τον αυταρχισμό

 

Ασφυξία με ρίψεις χημικών, εγκλωβισμός διαδηλωτών, συλλήψεις προς εκφοβισμό. Με ψυχραιμία, αλλά όχι χωρίς οργή, μια αφήγηση των συμβάντων της 15ης Νοεμβρίου.

 
Φωτογραφία: narnet.gr
 
Συγκεντρώσεις και πορείες σε Πανεπιστημίου, από το ΚΚΕ και τους φορείς που επηρεάζει, σε Πατησίων-Σταδίου από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και άλλους φορείς και κινήσεις. Στο ύψος της οδού Αμερικής είναι κάθετα τοποθετημένα λεωφορεία της αστυνομίας που εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπέλαση. Είναι προφανές, αν θες να προχωρήσεις ή θα βγάλει η αστυνομία τα λεωφορεία ή οι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν ελιγμό από άλλο σημείο, αλλά όλα τα σημεία φυλάσσονται από ΜΑΤ.
 
Δυνατότητα μετωπικής επίθεσης, ανατροπής των λεωφορείων, κατανίκησης των δυνάμεων των ΜΑΤ, φυσικά δεν υπαρχει στις παρούσες συνθήκες. Ουσιαστικά η αστυνομία έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Το μπλοκ της ΛΑΕ προηγείται της πορείας, φτάνει μπροστα στα λεωφορεία, κάνει διαπραγματεύσεις, απορρίπτεται το αίτημα να περάσουμε, σπρώχνει λίγο, οι αστυνομικοί ψεκάζουν ελαφρώς με χημικά και τα μπλοκ της ΛΑΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) αποχωρούν.
 
Μπαίνει μπροστά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μένει κάμποση ώρα εκεί, κάνει ένα συμβολικό σπρώξιμο στις τεθωρακισμένες δυνάμεις, και αμέσως πυροδοτείται ένας μηχανισμός ρίψης χημικών σε κυκλωτική κίνηση ώστε να κλείσει κάθε δυνατότητα διαφυγής. Μπροστά από τα λεωφορεία, από την οδό Ομήρου σε όσους προσπαθούν να διαφύγουν από εκεί, και πίσω από την Εδουάρδου Λω εναντίον όσων προσπαθούν να οπισθοχωρήσουν.
 
Το σχέδιο δεν είναι να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, αλλά να προκαλέσουν ασφυξία. Μια ομάδα νέων κυρίως, καταφεύγει στη στοά του Galaxy, και ενώ οι άλλοι διαδηλωτές φεύγουν προς την Ομόνοια ακολουθούμενοι από ρίψεις χημικών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κλείνουν και τις δύο εξόδους της στοάς. Μετά από πολύ ώρα αποσύρονται, ύστερα από παρεμβάσεις κόσμου που είχε αρχίσει ήδη να ξαναμαζεύεται στην οδό Σταδίου.
 
Εν τω μεταξύ, λίγο πιο πάνω, στη γωνία Ομήρου και Πανεπιστημίου παρακολουθώ μια ομάδα ματατζήδων να την πέφτουν σε δυο παιδιά, αγόρι και κορίτσι, που είναι μόνα τους, γύρω πουθενά άλλοι συγκεντρωμένοι, όσο κοιτάς ένα γύρω μόνο αστυνομικοί, και χωρίς να έχει συμβεί κάτι, χωρίς να έχουν κάνει κάτι, να τους ρίχνουν στο έδαφος, να τους φορούν χειροπέδες πίσω από την πλάτη και να τους μεταφέρουν.
 
Οι εικόνες δεν προέρχονται από το αυταρχικό δεξιό κράτος. Είναι εικόνες που εκφράζουν απόλυτα τη σημερινή διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν είναι πλέον μόνο κυβέρνηση τους ψεύδους, αλλά, όσο περισσότερο βουλιάζει στο ψέμα της, τόσο θα βουλιάζει στην αστυνομοκρατία.

Θ.Σ.

από: Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.