Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι πλατείες είναι γεμάτες (video)




Την Κυριακή 15/2, οι πλατείες ήταν ξανά γεμάτες σε όλη την Ελλάδα και σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα ενάντια στα μνημόνια και στους εκβιασμούς της ΕΕ.
Έξω ΔΤ-ΕΕ, Διαγραφή χρέους, Καμιά θυσία για το ευρώ και το χρέος, 100% απόρριψη του Μνημονίου. Σύγκρουση – όχι υποταγή, Μνημόνια –χρεοκρατία δεν ανατρέπονται μέσα στο ευρώ, Ούτε βήμα πίσω, Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε. Αυτά ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ και που δεν έχουν καμία σχέση με την προσπάθεια να υπάρξει μία συμφωνία-συμβιβασμός στο Eurogroup. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί ούτε το 70 ούτε κανένα άλλο «ποσοστό» διατήρησης των μνημονίων. Μόνο ένας λαός στους δρόμους μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
Στην «κάτω πλατεία» πραγματοποιήθηκε συνέλευση με ιδιαίτερη μαζικότητα.
Πολύ κακή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να απευθύνει χαιρετισμό στην συγκέντρωση από την κεντρική μικροφωνική. Εν τέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεύθυνε χαιρετισμό, από μικροφωνική άλλων συναγωνιστών.
Στο βίντεο παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΥΣΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη και την πορεία προς το Σύνταγμα την Κυριακή 15/2/2015 .

Φωτογραφίες από τον Σάκη Παπαδόπουλο
 Πηγή: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: