Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ακυρώθηκε το εξοντωτικό προστίμου των 50.000 ευρώ στον Θ. Αγαπητό και την “ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία”

Το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επέβαλλε η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων στον Θανάση Αγαπητό ως επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική αριστερά» ακυρώθηκε!

Η Επιτροπή έκανε δεκτή την ένσταση που υποβάλαμε και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή της. Παρότι το ΑΤ Σερρών προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να επηρεάσει την απόφαση ώστε να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, δεν τα κατάφερε.


Η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης που απλώθηκε σε όλη τη χώρα περιλαμβάνοντας φορείς του μαζικού και συνδικαλιστικού κινήματος (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ κλπ), πολιτικούς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κοινή ανακοίνωση οργανώσεων της Αριστεράς, ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή), αλλά και θεσμικούς (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια),. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έδωσε μαζί μας αυτή τη μάχη, αποδεικνύοντας ότι η διεκδίκηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών δεν είναι ένας μάταιος αγώνας, αλλά μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί.

Συνεχίζουμε! Η κινητοποίηση που οδήγησε στην ακύρωση του προστίμου πρέπει να συνεχιστεί ώστε να ολοκληρωθεί με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και την κατάργηση του άρθρου 14 παρ. 1γ΄ του ν. 3870/2010 με βάση το οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο είναι ουσιωδώς αντιδημοκρατικό, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη, καθώς επιτρέπει ουσιαστικά τη διακίνηση ιδεών μόνο στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που χρηματοδοτούνται και έχουν τις πλάτες ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Αρμόδια για να αλλάξει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο αποφασίζει η συγκεκριμένη Επιτροπή είναι η Βουλή και απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα στην κατάργησή του.

Η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, όπως και συνολικά για την ανατροπή της πολύμορφής αυταρχικής επίθεσης ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Συνεχίζουμε το συνολικό αγώνα για την ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

https://antarsiakm.wordpress.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: