Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη της Γερμανικής Πολυεθνικής RWE στη Δ.Μακεδονία


RWE Ούμπερ άλες
Τη Δυτική Μακεδονία και τους χώρους των πρώην ορυχείων επισκέφτηκε η  επειδή πρόκειται να κατασκευάσει μαζί με τη ΔΕΗ δυο τερατώδη Φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 2  GW (2.000 MW)!!!!  Αυτή η επένδυση που φυσικά θα την πληρώσουμε εξ ολοκλήρου εμείς θα δεσμεύσει περί τα 50.000 στρέμματα από τις εκτάσεις των πρώην ορυχείων οι οποίες θα έπρεπε αφού πάρθηκε το κάρβουνο να επιστραφούν ξανά στην Κοινωνία της Περιοχής. Για να γίνουν δάση και χωράφια για τους νέους αγρότες που πλέον δε θα βρίσκουν μεροκάματο στην Περιοχή.  


Έχει οικολογικές ευαισθησίες το Γερμανικό Κεφάλαιο…

Η RWE έχει στην ιδιοκτησία της λιγνιτικές μονάδες στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Τσεχία κ.α ισχύος, περί τα 20  GW (20.000 MW) Για να τα κλείσει ζήτησε αποζημίωση 1,2 δις ευρώ για κάθε 1 GW !!! Ο Μητσοτάκης αρκέστηκε σε ένα χάιδεμα στην πλάτη και αέρα κοπανιστό για «δίκαια μετάβαση» κλπ 

Τι όφελος θα έχει η Περιοχή και η Χώρα μας συνολικότερα;
Τίποτα απολύτως!!!
Θα στρώσουν γυαλί και αλουμίνιο σε 50.000 στρέμματα + άλλα 150.000 στρέμματα που θα στρώσουν Φωτοβολταϊκά οι άλλοι  «οικολογικά ευαίσθητοι επενδυτές» (κοντά στα 10 GW άδειες παραγωγής έχουν εκδοθεί για τη Δ.Μακεδονία) και θα γίνει η Περιοχή μας «καμίνι». Κτηνοτροφία και Γεωργία δεν πρόκειται να αναπτυχθεί αφού θα καλύψουν όλα τα βοσκοτόπια, τα χωράφια και τις αποκατεστημένες εκτάσεις με  Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Εισόδημα ψίχουλα θέσεις εργασίας στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να καλύψουν 2% από τις 30.000 που χάνονται!!!
Θα μας μείνουν μόνο οι «χαρούλες» που οι πολυεθνικοί κολοσσοί «επενδύουν» στη Χώρα μας έστω και με δικά μας λεφτά!!!

Σχόλιο: Στέφανος Πράσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: