Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Ταξική αλληλεγγύη στην Αναστασία Παπαχρίστου


Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες της έντασης των εκβιασμών και των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εργαζομένων των ΟΤΑ, από Δημάρχους, με στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αυταρχισμού αποτελεί η περίπτωση του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, του οποίου αποτελεί πάγια τακτική η στοχοποίηση οποιαδήποτε φωνής αντιδρά και αντιστέκεται στις αντεργατικές επιλογές του.

Στο στόχαστρο του Δημάρχου αυτή τη φορά βρέθηκε η εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών. Ο δήμαρχος Αλίμου επέβαλε πειθαρχική ποινή στη συνάδελφο επειδή υπερασπίστηκε το ωράριο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Ετοιμάζεται να της επιβάλει νέα πειθαρχική ποινή γιατί ήταν μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου, στα δικαστήρια κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης. Την καλεί εκ νέου σε απολογία δήθεν για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην προϊσταμένη, επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συναδέλφων της.

Δεν είναι μεμονωμένη η περίπτωση του δημάρχου Αλίμου. Μια σειρά δημάρχων στο Περιστέρι, στην Κύμη και αλλού ακολουθούν κατά πόδας την κυβέρνηση και επιδίδονται σε κρεσέντο αυταρχισμού και πειθαρχικών διώξεων.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη», εκφράζοντας και τις διαθέσεις των μελών του, καταγγέλλει και καταδικάζει την ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου. Ταυτόχρονα εκφράζει την συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη όλων των μελών του Συνδικάτου και των απλών εργαζομένων της ΔΕΗ στην Αναστασίας Παπαχρίστου. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι πειθαρχικές ποινές σε βάρος της.

 

Κοζάνη 25/12/2020

Το γραφείο τύπου

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: