Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Στέφανος Πράσσος: Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για τη μη ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

 


Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο

για το πρόβλημα της ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων

 

Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γεώργιο

Κύριε Περιφερειάρχη

Οργή, αγανάκτηση και αίσθημα αδικίας επικρατεί στους αυτοαπασχολούμενους και στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων της Περιοχής μας μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των επιχειρήσεων που επιδοτούνται μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία»

Όλοι μας γνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που πέρασαν και περνούν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης και λιανεμπορίου ειδικά στην Περιοχή μας όπου το σκληρό λοκ-ντάουν ξεπέρασε σε διάρκεια τους 3 μήνες. Αυτό μάλιστα μας το έκαναν γνωστό, σε όλες τις διαστάσεις του, οι φορείς αυτών των επιχειρήσεων και σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Γνωστές επίσης σας ήταν οι προτάσεις των εν λόγω φορέων όπως αλλάξουν τα κριτήρια και μειωθεί το ποσό των 40.000 για να ενισχυθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις.

Δυστυχώς όμως η Περιφερειακή Αρχή προτίμησε να ευθυγραμμιστεί με την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και κλείσιμο των μικρών και ειδικά των πολύ μικρών. Αυτή είναι μια πολιτική που τη ζήσαμε ολόκληρη τη δεκαετία των μνημονίων και είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του 40% των μικρών επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ζούμε σήμερα και στην Περιφέρειά μας γι αυτό θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτηση αυτών των συμπολιτών μας διότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται πραγματικά στο κατώφλι της φτώχειας ακόμα και της πείνας. Ακόμα περισσότερο όταν στη λίστα της επιδότησης φιγουράρουν επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν καθόλου, με κρατική εντολή, σε όλη τη διάρκεια των λοκ-νταουν και πολλές από αυτές είχαν και αύξηση του τζίρου εκμεταλλευόμενοι το κλείσιμο των άλλων καταστημάτων.

Για όλα τα παραπάνω η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία ενισχύοντας τις επιχειρήσεις που έμειναν έξω από το πρόγραμμα και έχουν πληγεί πραγματικά από τα μέτρα κατά της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση.

Συντασσόμαστε με τους επαγγελματικούς φορείς της Περιοχής και ζητάμε μαζί τους άμεση σύγκλιση του Π.Σ με μοναδικό θέμα τη στήριξη των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν και την ένταξη τους στο πρόγραμμα της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης covid-19»   

           

Κοζάνη 20/2/2021

Στέφανος Πράσσος

Μέλος του ΠΣΔΜ

Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: