Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Με ΜΑΤ και καταστολή τοποθετούν αιολικά καταστρέφοντας το Νυμφαίο


Οι κερδοσκόποι, βιομήχανοι, εργολάβοι της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των λεγόμενων ΑΠΕ υπό την προστασία των δυνάμεων καταστολής καταστρέφουν το Νυμφαίο, εγκαθιστώντας τερατώδεις ανεμογεννήτριες στη θέση «Αερορράχη»! Ένα παραδοσιακό χωριό απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο γίνεται «ολοκαύτωμα» στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» Οι κάτοικοι του Νυμφαίου αποφασισμένοι να προστατεύσουν το παραδοσιακό Χωριό τους και το Φυσικό περιβάλλον της Περιοχής μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους να ζήσουν χωρίς την παρουσία βιομηχανικών, άχρηστων αιολικών τεράτων.

Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιώντας βία ενάντια στους υπερασπιστές του Νυμφαίου, προπηλακίζοντας ακόμα και τον ιερέα του Χωριού «άνοιξαν το δρόμο» για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» και έστειλαν χθες σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν την «πράσινη ανάπτυξη».

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ  με τις ευλογίες της ΕΕ δίνει «γη και ύδωρ» στους βιομήχανους καταπατητές αφού  με πρόσφατη νομοθεσία της επιτρέπει στους επίδοξους επενδυτές να τοποθετούν τα καταστροφικά τους μηχανήματα όπου θέλουν χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και των φορέων τους. Γίνονται πλέον ολοφάνερα τα σχέδια τους και η μεγαλειώδης υποκρισία τους πως με την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης ενδιαφέρονται για την υγεία των κατοίκων της Περιοχής μας.

Θλιβερή η απουσία και ο «στρουθοκαμηλισμός» του Περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και της Περιφερειακής αρχής που δε βγήκαν να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων και να υπερασπιστούν τη δική τους απόφαση για «καμία εγκατάσταση αιολικών και Φωτοβολταϊκών πριν να γίνει το νέο χωροταξικό». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμυνταίου που κατά τα άλλα κόπτονται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος της Περιοχής.

 

Εμείς ως «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» πιστοί στις αρχές μας και την πολιτική μας Γραμμή, που ήταν εξ αρχής ενάντια σ αυτές τις καταστρεπτικές εγκαταστάσεις, δηλώνουμε την Αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου και όλων των Περιοχών που αγωνίζονται για τα ίδια ζητήματα. 

Συγχαίρουμε τους γενναίους υπερασπιστές του Νυμφαίου για τον πολύπλευρο και πολυήμερο αγώνα τους που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οριστική ακύρωση των καταστροφικών αιολικών εγκαταστάσεων.

Καλούμε όλες τις περιβαλλοντικές κινήσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα και όλους τους αγωνιστές να συνεχίσουν τον αγώνα εντείνοντας τις προσπάθειες για έναν οριζόντιο συντονισμό που με τη μαζικότητα και τη δυναμική του θα βάλει φρένο στα σχέδια των βιομήχανων καταπατητών για την περιβαλλοντική καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας και της Χώρας ολόκληρης.

Το μπλόκο του Νυμφαίου δεν έπεσε.

Δεν χάθηκε καμία μάχη ακόμα.

Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται!!!

 

Κοζάνη 24/6/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: