Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

80 χρόνια από τη του Μεσόβουνου Ποτέ πια Φασισμός –Ποτέ πια Πόλεμος



Πέρασαν 80 χρόνια από τις 23 Οκτώβρη του 1941 όπου οι ΝΑΖΙ κατακτητές μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους εκτέλεσαν 157 άνδρες του χωριού Μεσόβουνο. Σαν να μην έφτανε αυτό τον Απρίλη του 1944 επέστρεψαν για να ολοκληρώσουν το δολοφονικό τους έργο εκτελώντας άλλα 108 γυναικόπαιδα από το ίδιο χωριό. Στους εκτελεσμένους και 3 Σοβιετικοί στρατιώτες που έπεσαν εκτελώντας το  διεθνιστικό τους καθήκον.  

Στο Μεσόβουνο και στην περιοχή της Εορδαίας οργανώθηκε ένα από τα πρώτα αντιστασιακά κινήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη και ταυτόχρονα το αίμα αυτών των συμπατριωτών μας ήταν από τα πρώτα που χύθηκαν  στη Χώρα μας ποτίζοντας το δέντρο της λευτεριάς και μιας ανολοκλήρωτης τιμωρίας των ξένων και ντόπιων δολοφόνων.

Η σημερινή επέτειος ( ένα χρόνο μετά την καταδίκη και φυλάκιση των εγκληματιών νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής) στιγματίζεται από την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Νεοναζιστή Πατέλη. Αυτοί είναι ιδεολογικοί απόγονοι των Ελλήνων ΝΑΖΙ, συνεργατών των κατακτητών που με σακούλα ή χωρίς σακούλα έδειχναν με το δάχτυλο τους πατριώτες αγωνιστές για να τουφεκιστούν….  

 

Τιμούμε φέτος τη μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο Ναζισμό και στο Φασισμό  και δίνουμε όρκο τιμής ότι με τον αγώνα μας που είναι αγώνας της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας μας θα γίνουμε άξιοι αντικαταστάτες τους και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα.

 

 

Ποτέ πια Φασισμός –Ποτέ πια Πόλεμος

 

 

Κοζάνη 22/10/2021

 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: