Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΟΧΙ άλλο εργατικό αίμα…

 


Ακόμα τρεις εργαζόμενοι, τρεις νέοι άνθρωποι προστέθηκαν στη βαριά λίστα των εργαζομένων της περιοχής μας και της εργατικής τάξης της Χώρας μας που βρήκαν το θάνατο στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο, για την επιβίωση.

Δυστυχώς, τρεις νέοι άνθρωποι διαμελίστηκαν τη Δευτέρα το πρωί (21/3/22) όταν έγινε τεράστια έκρηξη και ισοπέδωσε το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της εταιρείας ΕΛΤΕΚ που είχε τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή των Γρεβενών.

Πολλά τοπικά αλλά και Εθνικά ΜΜΕ, πριν ακόμα βγει το πόρισμα, «επιβεβαιώνουν» ότι «εκεί τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφάλειας»….  Όμως η εμπειρία, από αυτού του είδους «τα ατυχήματα», που δυστυχώς στην Περιοχή μας υπάρχει μεγάλη και διαχρονική, δείχνει ότι όταν υπάρχει «εργατικό ατύχημα/δυστύχημα» πάντα υπάρχει παραβίαση ή μη σωστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών ασφαλείας  και μάλιστα όχι μια αλλά δυο και περισσότερες παραβιάσεις! Ακριβώς εκεί στηρίζεται και η άποψη ότι δεν πρόκειται για ατυχήματα αλλά για «εργοδοτικές δολοφονίες»!

Παρόλα αυτά εμείς θα περιμένουμε τις εκθέσεις και τα πορίσματα των ειδικών για να τοποθετηθούμε συνολικά επί του θέματος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συναδέλφους των αδικοχαμένων εργαζομένων και ευχόμαστε να είναι αυτό το τελευταίο εργατικό αίμα στην Περιοχή μας αλλά και γενικότερα στη Χώρα και στον πλανήτη μας.

Νεκροί είναι ο 46ρονος Χαράλαμπος Κικίδης, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, καθώς και οι Ζήσης Αποστολίδης, 33 ετών, από τα Γρεβενά και Κωνσταντίνος Ορφανίδης, 36 ετών, από τη Δήμητρα Γρεβενών.

 Αιώνια η μνήμη σας συνάδελφοι

 

 

Κοζάνη 24/3/2022

 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: