Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές που διώκονται για την κινητοποίηση στον Τύμπανο Αγράφων τον περσινό Ιούλιο.




Τα μέλη και οι φίλοι της  «Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» και όλοι οι αγωνιστές της Περιοχής μας που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή των βουνών, των κάμπων και των λιμνών από τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» εκφράζουμε την αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναγωνιστές των Αγράφων.

 
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη.



Με τις γνωστές κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, κλπ)  η εισαγγελία πλημμελειοδικών Καρδίτσας παραπέμπει σε δίκη στις 22 Νοεμβρίου  κι άλλους αγωνιστές που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα πανέμορφα  Άγραφα.
Η κλήση αφορά την κινητοποίηση της 24/7/2021 στον Τύμπανο, κατά την οποία διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητα και αναίτια επίθεση με ξύλο, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις.

Διανύουμε, μάλιστα, ένα «καυτό» φθινόπωρο με 3 δίκες που αφορούν κινητοποιήσεις στα Άγραφα, οι οποίες δέχτηκαν βίαιη καταστολή και οδήγησαν στις διώξεις. Και οι τρεις αυτές δίκες, βέβαια, μεθοδεύτηκαν προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, που με γνώμονα το κέρδος δεν διστάζει να καταστρέφει τον φυσικό μας πλούτο και να επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας σύμμαχό του το κράτος και τα εκτελεστικά του όργανα.

Οι προηγούμενες δίκες αγωνιστών ήταν στις:
 - 4 Οκτωβρίου για την κινητοποίηση στο δημαρχείο, όπου δεν επετράπη η δημοπρασία δημοτικών δασικών τεμαχίων.
– 18 Οκτωβρίου για την κινητοποίηση στον Τύμπανο του περσινού Ιουνίου, το  σώμα της οποίας δικαιωματικά επιχείρησε να περάσει τον φραγμό της αστυνομίας, για να δεχθεί κι άλλο ξύλο κι άλλα χημικά.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας. Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων οι αγωνιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά  τα δακρυγόνα. .

Οι νέες διώξεις εντάσσονται στο ευρύτερο κατασταλτικό πλαίσιο που εδραιώνεται με στόχο την ανακοπή του κινήματος ενάντια στη μετατροπή των Αγράφων σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη.

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.



Κοζάνη 20/11/2022

 «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: