Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους αγωνιζόμενους αγρότες

 


Αντιπροσωπεία της «Αριστερής Συμπόρευσης» παραβρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στα Γρεβενά και εξέφρασε την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών και των φίλων του Περιφερειακού μας Σχήματος στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιοχής μας και όλης της Χώρας.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Χώρα μας χτυπιούνται αλύπητα από την ΕΕ και την Ελληνική Κυβέρνηση με ολοφάνερο στόχο το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την  επικράτηση μιας χούφτας επιχειρηματιών του Χώρου.

Η εκτίναξη των τιμών όλων των αγροτοκτηνοτροφικών εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ) αλλά και της ενέργειας (ρεύμα, Πετρέλαιο) κάνουν αδύνατη τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας γι αυτό και πολλοί αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια τους και οι κτηνοτρόφοι καταστρέφουν το ζωικό τους κεφάλαιο.

Η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο απελπιστική.

Ενώνουμε την φωνή με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους πανελλαδικά που είναι στον δρόμο με τα ίδια αιτήματα:

 

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

-Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

-ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

-Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

-Να δοθούν στο σύνολό τους οι επιδοτήσεις χωρίς περικοπές σε όλους τους αγρότες.

-Να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης όσοι έχουν κάνει αίτηση.

-Να ενταχθούν οι καλλιέργειες λεβάντας στα βιολογικά.

 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ- ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ μέχρι τη νίκη

 

 

Κοζάνη 18 /1/2024

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: