Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Οπτική όχληση (στροβοσκόπειο)

 


Ανάλογα με τη θέση του ήλιου στον ορίζοντα, πίσω από την ανεμογεννήτρια, και μέσω της περιστροφής των πτερυγίων, δημιουργείται μια εναλλασσόμενη περιοδική σκίαση (στροβοσκοπικό φαινόμενο), από την οποία θα μπορούσαν να πληγούν διάφορα κτήρια. Σ αυτή την περίπτωση προκύπτει μια συνεχής γρήγορη εναλλαγή μεταξύ φωτός και σκιάς, για παράδειγμα στον κήπο, ή από τα παράθυρα στον κατοικήσιμο χώρο. Είναι αυτονόητο, ότι μια τέτοια κυκλική εναλλαγή του
φωτός δημιουργεί έναν επιπλέον σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. Καλό θα ήταν τέτοιου είδους σκίαση να λείπει εντελώς από κατοικίες. Από προσωπικές αναφορές κατοίκων της Βόρειας Γερμανίας προκύπτει, ότι αυτό το φαινόμενο προκαλεί μεγάλη ενόχληση και κατά την οδήγηση και συνεπάγεται κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ανοιχτή επιστολή της ΑΡ.ΣΥ στο ΠΣΔΜ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

 


Προς:

1.      Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδη Γεώργιο

2.      Επικεφαλείς των παρατάξεων του ΠΣΔΜ

3.      Μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου Δ.Μ

Κοινοποίηση:

Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

 

Κύριε Περιφερειάρχη

Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Π.Ε Καστοριάς

 


Η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στην Π.Ε Καστοριάς είναι τραγική. Τεράστια είναι η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Κλινικές κλείνουν ή υπολειτουργούν και όλο και πιο συχνές είναι οι μετακινήσεις γιατρών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις στα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας».

 


Να παρθούν άμεσα τα μέτρα προστασίας που απαιτούν οι κάτοικοι. 

Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν.

Η εταιρεία «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.» προέβη σε εκδικητικές απολύσεις δυο εργαζομένων επειδή ως κάτοικοι της κοινότητας Αχλάδας στήριξαν τις κινητοποιήσεις των συγχωριανών τους που έγιναν πριν ένα μήνα και απαιτούσαν την τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας των κατοίκων κατά τη διαδικασία εξόρυξης.

Μεγάλα συμφέροντα, διαπλοκή και ξένος παράγοντας ισοπεδώνουν το Βέρμιο.

 


Μετά και την αποκάλυψη της συμπαιγνίας των μεγάλων συμφερόντων, της Κυβέρνησης, της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τα «μαύρα κοράκια» που εμφανίζονται ως «πράσινα περιστέρια» θέλουν να μετατρέψουν το Βέρμιο, ένα ολοζώντανο βουνό, σε τοπίο «νεκράς φύσης»!