Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Π. Παπανικολάου: «Στον αέρα» το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (Βίντεο)

«Τραγικό λειτουργικό αδιέξοδο» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, το ηχητικό τηλεφωνικής παρέμβασης που έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας –ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μάνου Νιφλή.
Θέμα της παρέμβασης, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μετά την απομάκρυνση του Διοικητή του νοσοκομείου αλλά και του αναπληρωτή διοικητή που τον διαδέχθηκε, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει μείνει χωρίς διοίκηση και να μην μπορεί να υπογραφεί τίποτα από τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και να έχουν σταματήσει να μπαίνουν στο νοσοκομείο τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικά υλικά και οποιαδήποτε προμήθεια.
«Τραγικό λειτουργικό αδιέξοδο», χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,
«ήρθε με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα, με απόλυτη ευθύνη των δύο υπουργών ενώ θα έπρεπε να έχει έρθει στην επικαιρότητα για την τεράστια συνεχιζόμενη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του στη δημόσια περίθαλψη. Και αυτό γιατί πριν από λίγες εβδομάδες βγήκαν τα επίσημα στοιχεία από την ίδια τη Διοικήτρια της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, τα οποία λένε ότι το νοσοκομείο μας είναι μακράν το πρώτο ως προς την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, 123.000 επείγοντα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν μέσα στο 2018. Επίσης είναι μακράν το πρώτο στην εξυπηρέτηση ασθενών οι οποίοι διακομίζονται με το ΕΚΑΒ.»
Ανέδειξε επίσης τη διαμάχη μεταξύ των δύο υπουργών Υγείας, για το πού θα χρεωθεί το σκάνδαλο σε σχέση και με τις κατηγορίες για τέσσερα πλαστά πτυχία που φέρεται να προσκόμισε ο πρώην διοικητής, αλλά και τις ευθύνες και τις παρεμβάσεις τοπικών και κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην Διοικητής του νοσοκομείου είχε απομακρυνθεί πολύ νωρίτερα, όπως αποκάλυψε ο ν/χ Πάνος Παπανικολάου, «γιατί δεν ακολούθησε την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το κυλικείο…», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η δημόσια δωρεάν περίθαλψη του ελληνικού λαού, σαν εργαλείο εσωτερικών διαμαχών, πολιτικών ή οτιδήποτε άλλο, και σαν εργαλείο προεκλογικής προπαγάνδας φαιού και φαιδρού τύπου, έλεος!», ανέφερε στην κατακλείδα της παρέμβασής του.
Παρακολουθήστε προσεκτικά ολόκληρη τη σύντομη αυτή συνέντευξη, είναι πολύ ‘’ζουμερή’’…

ΠΗΓΗ:Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: