Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Αντιδημοκρατικά εμπόδια στις εκλογές

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Με χίλιους δυο τρόπους μεθοδεύεται ο αποκλεισμός των αριστερών αντισυστημικών δυνάμεων από τη συμμετοχή στις εκλογές, με στόχο να εμφανίζονται ότι είναι στο περιθώριο των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και ότι οι πολιτικοί που μας εξουσιάζουν εκφράζουν τη λαϊκή βούληση και μας εκπροσωπούν.

Στις βουλευτικές εκλογές βάζουν το όριο του 3%, προβάλλουν ψευδή δίπολα και το επιχείρημα της χαμένης ψήφου, ώστε να συγκρατήσουν και να εγκλωβίσουν το λαό και τη νεολαία στις κυρίαρχες δυνάμεις. Χρησιμοποιούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την προβολή των κομμάτων του συστήματος και των κατάλληλων κάθε φορά πολιτικών για εκτόνωση   της όποιας δυσαρέσκειας.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που επικαλούνται ότι καθιέρωσαν την απλή αναλογική, βρίσκουν άλλες μεθόδους για να δημιουργήσουν εμπόδια για τη συμμετοχή των μη αρεστών κινήσεων. Παραμένουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδημοκρατικές προϋποθέσεις, που δεν ισχύουν ούτε στις βουλευτικές εκλογές, όπως η  απαγόρευση συμμετοχής μεμονωμένων υποψηφίων ή συνδυασμών που δεν έχουν αριθμό υποψηφίων όσο οι έδρες του δημοτικού συμβούλιου.

Αλλά, παράλληλα θεριεύουν τα οικονομικά εμπόδια. Τα χρηματικά ποσά μέσω παραβόλων είναι μεγάλα για τους υποψήφιους και αυξήθηκαν για τους επικεφαλής, αποτελώντας αιματηρή αφαίμαξη για τα μέλη των κινήσεων που στενάζουν οικονομικά και βασίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις, ενώ η  εκτύπωση των ψηφοδελτίων καθίσταται δυσβάσταχτη λόγω της αύξησης στην τιμή του χαρτιού, που δεν έχει ατέλεια, σε αντίθεση με τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά έχουμε και ατέλειωτους όρους γραφειοκρατικών διαδικασιών που για να ανταπεξέλθουν οι κινήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε καθεστωτικά κόμματα και μηχανισμούς, επιτελούν ένα άθλο. Εκτός από τα πιστοποιητικά, τα παράβολα, τις υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων στα Πρωτοδικεία, απαιτούνται έκδοση ΑΦΜ, βιβλίου εσόδων-εξόδων, υποχρεωτικό άνοιγμα διαδικτυακής μερίδας στο Υπ. Εσωτερικών, υποχρεωτικά τραπεζικός λογαριασμός της κίνησης, κατάθεση πληθώρας θεωρημένων εγγράφων σε άλλες υπηρεσίες του κράτους και τώρα και ηλεκτρονικών στοιχείων στα Πρωτοδικεία.

Είναι φανερό ότι όλες αυτές οι αριθμητικές, οικονομικές, γραφειοκρατικές προϋποθέσεις στοχεύουν στον αποκλεισμό των οργανώσεων των λαϊκών στρωμάτων από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και τη συμμετοχή μόνο όσων έχουν πλάτες σε κρατικές επιχορηγήσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων και οικονομικούς παράγοντες.

Στο Βύρωνα, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με ένα ιδιόμορφο σύστημα αποσιώπησης, αλλά και φίμωσης της ύπαρξης και δράσης μας, ακόμα και κατά παράβαση των υπαρχόντων κανόνων που διέπουν την προεκλογική περίοδο. Σε τηλεοπτικό κανάλι είχαν καλεστεί σε συζήτηση οι επικεφαλής όλων των άλλων  παρατάξεων πλην της Αριστερής Παρέμβασης και επιβάλλαμε την παρουσία μας με επιμονή και απαιτητικότητα. Σε τοπικά ΜΜΕ και εφημερίδες δεν δημοσιεύονται τα δελτία τύπου που στέλνουμε, ούτε καν η ανακοίνωση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας. Ενώ, «κάποιοι» κατεβάζουν πανό μας, καταστρέφουν ταμπλό μας και εξαφανίζουν τις αφίσες μας.

Δηλώνουμε ότι όλα αυτά δεν μας πτοούν, ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με επίφαση δημοκρατίας, βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, τον κόσμο που ξέρει τους αγώνες μας και θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα να υπερασπίζουμε το δίκιο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κόντρα σε δημοτικό, πολιτικό κατεστημένο και να συμμετέχουμε στις εκλογές. 

Θα χαλάμε τη σταθερότητα του συστήματός τους.
Στηρίζουμε – ψηφίζουμε Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: