Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων στις 6 Μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά!

 


Εργατική Πρωτομαγιά 2021

 

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων

στις 6 Μάη για την  Εργατική Πρωτομαγιά!

 

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιά γίνεται υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες και η Εργατική Τάξη, με τις λαϊκές, συμμαχικές της δυνάμεις παλεύουν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων που μέχρι τώρα θεωρούνταν δεδομένα.

Με αφορμή την Πανδημία ξεκίνησε ένα νέος γύρος επίθεσης της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκφραστών (Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, ΕΕ) ενάντια στις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Εργατικής Τάξης και του λαού. 

Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς ενώ οι εργαζόμενοι σε αναστολή είναι αναγκασμένοι να ζουν με 530 ευρώ. Η τηλεργασία που επιβλήθηκε λόγω καραντίνας φαίνεται πως θα γίνει μόνιμη με αύξηση των ωρών εργασίας και κατάργηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Η Πανδημία ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις, σε προσωπικό και υποδομές, στο δημόσιο σύστημα υγείας της Χώρας μας γενικότερα και της Περιοχής μας ειδικότερα. Αντί αυτό να διορθωθεί, με αφορμή την Πανδημία φαίνεται πως η Κυβέρνηση διάλεξε να παραμείνουν τα προβλήματα ως έχουν και δεν διορθώθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά η Κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει την κατάθεση ενός νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά που αλλάζει προς το χειρότερο τις, ήδη διαλυμένες από τα μνημόνια, εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματά των εργαζομένων. Κατάργηση του 8ωρου και εφαρμογή 10ωρης εργασίας με ατομικές συμβάσεις, αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις απεργίες, Πρόκειται για νομοσχέδιο-δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες! Ένα προς ένα ό,τι ζητά τόσα χρόνια και καταγράφει στις προτάσεις του ο ΣΕΒ για το εργασιακό πλαίσιο στην Ελλάδα.

 

Η Εργατική Τάξη και τα Λαϊκά στρώματα αγωνίζονται και απαιτούν:

 

1.      Την ριζική βελτίωση και προστασίας της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Απαγόρευση των απολύσεων-Επίδομα ανεργίας για όλους-Αυξήσεις στους μισθούς-Σταθερή δουλειά- Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

2.      Ουσιαστικές νίκες στο ζήτημα της δημοκρατίας με πρώτο και κύριο τη θεσμοθέτηση – επιβολή μέτρων κατοχύρωσης και προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς,

3.      Την επιβολή μέτρων προστασίας και διεύρυνσης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και Υγείας

4.      Τη διεκδίκηση του χρόνου που απελευθερώνει την εργασία από κάθε εκμετάλλευση και αλλοτρίωση. 5ήμερο-6ωρο για όλους τώρα.

5.      Μόνιμη επιδίωξη για μια σύγχρονη αυτοδιοικούμενη κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της αρμονικής συμβίωσης με τη φύση, της οριστικής διεθνικής υπέρβασης της σύγχρονης βαρβαρότητας και κάθε εκμετάλλευσης.

Σε μια τέτοια προσπάθεια καλούμε τους πρωτοπόρους εργάτριες/ες, αγωνίστριες/ες να συμβάλουμε και συμπορευτούμε από κοινού.

 

Εμπρός για το Σικάγο της εποχής μας

 

Υγεία, Δουλειά, Ειρήνη, Ψωμί, Δημοκρατία!

Ο Νόμος Χατζηδάκη δεν θα περάσει

5ήμερο-6ωρο για όλους τώρα

Για την εργατική χειραφέτηση-την ισότητα-την ελευθερία

 

 

 

Κοζάνη 5/5/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: