Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αλληλεγγύη και Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου Φλώρινας


Οι κερδοσκόποι, βιομήχανοι, εργολάβοι της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των λεγόμενων ΑΠΕ βάλθηκαν να καταστρέψουν, εγκαθιστώντας τερατώδες ανεμογεννήτριες, ακόμα και το Νυμφαίο! Ένα παραδοσιακό χωριό απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ανέσυραν από τα συρτάρια τους άδεια παραγωγής του 2013 για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» και έστειλαν χθες σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν την «πράσινη ανάπτυξη»

Οι κάτοικοι του Νυμφαίου αποφασισμένοι να προστατεύσουν το παραδοσιακό Χωριό τους και το Φυσικό περιβάλλον της Περιοχής μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα ακινητοποιώντας στο δρόμο Αετού – Νυμφαίου.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση θέλοντας να προστατεύει τα συμφέροντα των κερδοσκόπων εργολάβων θα στείλει σήμερα τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τους κατοίκους που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Εμείς ως «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» πιστοί στις αρχές μας και την πολιτική μας Γραμμή, που ήταν εξ αρχής ενάντια σ αυτές τις καταστρεπτικές εγκαταστάσεις, δηλώνουμε την Αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου και όλων των Περιοχών που αγωνίζονται για τα ίδια ζητήματα. 

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και τους κατοίκους της γύρω Περιοχής να παραβρεθούν σήμερα στο Νυμφαίο για να αποτρέψουμε την καταστολή ενάντια στους κατοίκους και την ακύρωση αυτής της βλαβερής για τους κατοίκους και τον  Τόπο εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Καλούμε επίσης, την Κυβέρνηση, την Αποκεντρωμένη διοίκηση και την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσουν άμεσα αυτή την άδεια εγκατάστασης Αιολικών στο Νυμφαίο η οποία κάνει τεράστια και πολύπλευρη ζημιά στον Τόπο μας.   

 

Κοζάνη 24/5/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: