Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η επιμονή και ο αγώνας φέρνουν ευχάριστα νέα στα Κορέστεια.

Από τον Αύγουστο του 2021 οι κάτοικοι των Κορεστείων Καστοριάς έχουν επιδοθεί σε έναν άνισο αγώνα ενάντια σε οικονομικά συμφέροντα που θέλουν, με νομικά τρίκ, να εγκαταστήσουν μια μεγάλη μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων και παραγωγής γουνοδερμάτων σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή που διαμένουν. Τελικά, μετά από πολλές διαμαρτυρίες και συντονισμένες  προσπάθειες τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το όποιο έκρινε ότι πρέπει να ανασταλούν οι εργασίες των υπό κατασκευή μονάδων.

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» δεν έχει παρά να συγχαρεί την επιτροπή που οργάνωσε και συντόνισε τον δύσκολο αυτό αγώνα και μέσα από τη νίκη τους να προτρέψει τους πολίτες που έρχονται και θα έρχονται όλο και συχνότερα αντιμέτωποι με μεγάλα συμφέροντα, τα οποία θα θέλουν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους και το φυσικό περιβάλλον, να μη διστάσουν. Να μη λυγίσουν κι ας φαίνεται ο αγώνας αρχικά άνισος με επιθετικές τακτικές νομικού εκφοβισμού από την πλευρά των συμφερόντων και με ουδέτερη έως εχθρική στάση από τη πλευρά των θεσμών της πολιτείας, που υποτίθεται ότι λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον,
αλλά όλο και συχνότερα αποδεικνύει ότι λειτουργεί υπέρ αυτών των οικονομικών συμφερόντων και κατά του δημόσιου συμφέροντος. Εν τέλει κατά των ίδιων των κοινωνιών και κατά του φυσικού περιβάλλοντος. Φυσικά η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα.  

Όμως οι κάτοικοι μάθανε ότι δεν πρέπει να φοβούνται και να λυγίζουν σε κούφιες απειλές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε λοιπόν τον αγώνα τους, με όποιο τρόπο χρειαστεί από την πλευρά μας, μέχρι την τελική συντριπτική νίκη τους απέναντι σε αυτούς που έχοντας ως μόνο σκοπό την κερδοφορία, δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους στις κοινωνίες. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν τη δύναμη των κοινωνιών όταν τις αγνοούν.

 

Κοζάνη 19/2/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: