Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ψήφισμα στήριξης και αγωνιστικής Αλληλεγγύης στον Δημήτρη Παπαδόπουλο


 

Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» εκφράζουμε τη στήριξη και την αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας, με καταγωγή από την Περιοχή μας.


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας Παπαδόπουλου Δημήτρη από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή επειδή ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη.

Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι επί της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών επειδή «εξέθεσαν δημόσια» τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση.

Οι δυο εκπαιδευτικοί τελικά δικαιώθηκαν και τους επιστράφηκαν τα χρήματα ενώ ο κ. Καψάλης παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εσωτερικών όπου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο εκπαιδευτικοί είχαν απευθυνθεί από την αρχή στο σωματείο τους και στην ΟΛΜΕ.

1.      Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά και να παύσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του εκλεγμένου εκπαιδευτικού Δημήτρη Παπαδόπουλου

2.      Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων. Ο εκλεγμένος Συνδικαλιστής άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα όπως ακριβώς προβλέπεται και συνταγματικά. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν αν τιμωρήθηκε ο προϊστάμενός τους για αποφάσεις που τους αφορούν.

 

 Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 

Κοζάνη 1/12/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: