Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Οι Φλωρινιώτες έδωσαν ένα μάθημα στους μεταφερόμενους εγκληματίες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 


Τα Χιτλερικά κατάλοιπα της Χ.Α «έσπασαν τα μούτρα τους» στη Φλώρινα αφού δεν τόλμησαν καν να πατήσουν το πόδι τους στην κεντρική Πλατεία όπου είχαν προαναγγείλει τη συγκέντρωσή τους. Και πώς να πατούσαν αφού η Πλατεία είχε κατακλυστεί από αντιφασίστες αγωνιστές και δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων της Περιοχής για να μην επιτρέψουν τα φασιστικά κτήνη να βρωμίσουν το Χώρο. Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά συνθήματα περιφρούρησαν την Πλατεία και το δικαίωμα των κατοίκων της να ζήσουν ειρηνικά και αδελφωμένα στην πολύπαθη Περιοχή τους.

Ο δημοκρατικός λαός της Φλώρινας είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στα κηρύγματα μίσους και διχασμού που προσπάθησαν να σπείρουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και το «Σύστημα» που τους τροφοδοτεί και τους χρησιμοποιεί κατά περίσταση ενάντια στα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα του Εργατικού Κινήματος και του Λαού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάτοικοι της Φλώρινας και της γύρω Περιοχής δεν πλαισίωσαν ούτε κατ` ελάχιστο τη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών η οποία ήταν «πάμφτωχη» από άποψη συμμετοχής παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Τα λεωφορεία τους ήταν σχεδόν άδεια και οι λεγόμενοι «υπερασπιστές της Μακεδονίας» ήταν κάποιες δεκάδες που μετριούνταν στα δάχτυλα μόνο του ενός χεριού.

Παρόλα αυτά ερωτηματικά και αγανάκτηση των πολιτών προκάλεσε η στάση της αστυνομίας που συνόδευε τα «περιφερόμενα σκιάχτρα» στους έρημους δρόμους της Πόλης αντί να απαγορεύσει και τη συγκέντρωση και την πορεία, σεβόμενη την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης που, εδώ και δυο χρόνια, χαρακτήρισε «εγκληματική» την οργάνωση της Χ.Α και έκλεισε όλα τα στελέχη της στη Φυλακή. Αυτό ίσως μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον αφού όπως γνωρίζουμε και ιστορικά το κράτος, το κεφάλαιο, οι μηχανισμοί και οι μυστικές υπηρεσίες συντηρούν και χρησιμοποιούν τον φασισμό όποτε τον θεωρούν χρήσιμο για τη διασφάλιση των κρυφών και φανερών συμφερόντων τους.

Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν το παρόν στο αντιφασιστικό, δημοκρατικό κάλεσμα της «αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας», των κομμάτων και των άλλων μαζικών φορέων της Περιοχής. Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση επειδή όπως φαίνεται το τέρας του φασισμού δεν ξεψύχησε αλλά ζει και άρχισε πάλι να βρυχάται….    

Η Μακεδονία, η Ελλάδα και όλες οι γειτονικές Χώρες δεν κινδυνεύουν από τους πολίτες τους αλλά κυρίως από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που αλωνίζουν στην Περιοχή και επιχειρούν να μας εμπλέξουν όλους στα πολεμικά, ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. 

 

Κοζάνη 19/12/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: