Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών και συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και στα μπλόκα τους


Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» βρισκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζοντας την αγωνιστική μας αλληλεγγύη.

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΙΣ 11:00π.μ.
 

Καταδικάζουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία χθες Δευτέρα 30/1 στην Καρδίτσα απάντησε με χρήση χημικών και ξύλο στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας.


 
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Χώρας μας, μόνιμα τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικότερα τη φετινή χρονιά, στενάζουν κάτω από την αφόρητη πίεση που τους δημιούργησαν οι συνεχείς αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων αλλά και των αγροτικών εφοδίων, των λιπασμάτων και των σπόρων.
Οι αγρότες μας όπως και οι εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται ακόμα και για την επιβίωση όταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι έμποροι της υγείας και των ΜΜΕ πλουτίζουν ασύστολα.
Τα βάσανα αυτά των αγροτών και του λαού οφείλονται πάνω απ όλα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπορεύονται από το κεφάλαιο και υλοποιούνται από την ΕΕ και τις Κυβερνήσεις της και έχουν στόχο την συνεχή αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του Κεφαλαίου και της οικονομικής ολιγαρχίας
Στην χώρα μας και ειδικά στην περιφέρεια μας ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να γίνει η αιτία συγκράτησης των νέων ανθρώπων που φεύγουν, όχι μόνο με την άμεση απόκτηση εισοδήματος από τον τομέα αλλά και από αυτό που θα δημιουργηθεί έμμεσα.
Η σχεδιασμένη παρέμβαση με υλικούς κι ανθρώπινους πόρους, για την οργάνωση της παραγωγής και την εκμετάλλευση των τοπικών χαρακτηριστικών για την δημιουργία προϊόντων με αξία, είναι πια άμεση ανάγκη για την Δυτική Μακεδονία.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» για τη φτωχομεσαία αγροτιά αποτελεί αναγκαίο όρο επιβίωσης και διαμόρφωσης όρων παραμονής στην ύπαιθρο.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
1. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Βασικά έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση.
2. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους...
3. Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ για το 2021-2027. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της Ε.Ε.. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για κατοικίες και χωράφια φτωχών αγροτών κτηνοτρόφων και εργαζομένων-ανέργων.
4. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.
5. Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους .
Στήριξη και συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις των αγροτών 31-1-2023 12π.μ. στον Κόμβο Φιλώτα μαζί με τα λαϊκά αιτήματα για Υγεία παιδεία Ρεύμα και νερό που ανήκουν στο λαό. Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των πάντων που προωθούν οι Κυβερνήσεις και η Ε.Ε.

Κοζάνη 31/1/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: