Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Και τρίτος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛ.ΠΕ. και δεν τρέχει τίποτε…

Του Παύλου Κιρκασίδη
Ένας ακόμη εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη της 8 Μαΐου στα στα ΕΛΠΕ, υπέκυψε στα σχεδόν καθολικά του εγκαύματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τρεις και ενώ την ίδια στιγμή ούτε μια δίωξη δεν φαίνεται να έχει ασκηθεί και ουδείς να έχει καν προσαχθεί.
Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, ο οποίος, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των ιατρών δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.
Υπενθυμίζεται πως, από το τραγικό δυστύχημα είχαν τραυματιστεί έξι συνολικά άτομα όταν, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης κάποιας δεξαμενής.

elpe-atyxhma-19
Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς ώστε να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.
Πρώτο θύμα της συγκεκριμένης τραγωδίας ο Μπάμπης Δευτεραίος ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός με καθολικά σχεδόν εγκαύματα στο Αττικό Νοσοκομείο και τελικά πέθανε στις 19 Μαΐου, ενώ, λίγες μόνο ώρες αργότερα την ίδια τραγική μοίρα είχε και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ εργάτης σε εργολαβική εταιρεία και μέλος του συνεργείου που εκτελούσε τη συντήρηση.
Τρεις νεκροί εργάτες και ούτε μια σύλληψη υπευθύνου…
Με τον κατάλογο των θυμάτων όσο περνούν οι μέρες να μακραίνει, όλο και περισσότερα ερωτηματικά εγείρονται για το πώς είναι δυνατόν, και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως  «προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν», δυο εβδομάδες μετά το δυστύχημα να μην έχει ως τώρα γίνει ούτε μία σύλληψη υπευθύνου έστω και «κατά τον νόμο».
Χθες, ομάδα νεαρών πολιτών έφτασε στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΠΕ και έβαψε με κόκκινη μπογιά τους υαλοπίνακες, ως συμβολισμό για το αίμα των εργατών που χύθηκε, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει να «μην έχει ανοίξει ρουθούνι» για το τριπλό έγκλημα που δεν… θέλει να έχει δράστες…
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, άμεσες ή έμμεσες, η τιμωρία όσων έχουν την ευθύνη για την τραγωδία.
Και τρίτος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛ.ΠΕ. και δεν τρέχει τίποτε… – Eξαγριωμένοι πολίτες έξω από την εταιρία (Video) ‹ eReportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: