Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Υπογραφές για το «ΟΧΙ ως το ΤΕΛΟΣ»

Να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο κοινωνικού Αρμαγεδδώνα

Άμεση η ανάγκη συγκρότησης Πρωτοβουλίας – Πολιτικής Κίνησης


Πριν καλά – καλά καταμετρηθεί το σύνολο των Ψήφων του Δημοψηφίσματος, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. μετέτρεψε το Πάνδημο και Περήφανο Λαϊκό «ΟΧΙ», σε ένα τεράστιο «ΝΑΙ» στα Μνημόνια.
Η αξιοθαύμαστη στάση όσων πήγαν «κόντρα σε όλους και όλα», στις απειλές των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών, στα καθεστωτικά ΜΜΕ, στο σύνολο του πολιτικού κόσμου της υποταγής, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΡΗΓΜΑ.
ΔΕΝ φοβόμαστε! Είπαμε «ΟΧΙ» με τις Τράπεζες κλειστές, με τις τσέπες μας άδειες, με τις εικόνες από τις ουρές στα ΑΤΜ να έχουν πλημμυρίσει το πολιτικό σκηνικό. ΔΕΝ δίνουμε άδεια σε κανέναν να μετατρέψει το 61% του «ΟΧΙ» σε ένα ραγιάδικο «ΝΑΙ», μια άτακτης συνθηκολόγησης. Εμείς απαντάμε σε όλα τα τελεσίγραφα, ΠΑΝΤΑ και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μέχρι τη νίκη, ΚΑΙ ΟΧΙ ενίοτε…
Η Κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Δημοκρατία», αγνόησε ανερυθρίαστα τη λαϊκή πλειοψηφία/κυριαρχία, ευνόησε το καθεστώς τρόμου μιας πιθανής άτακτης χρεοκοπίας, καλλιέργησε τη λογική του κοινωνικού μονόδρομου, της ρεαλιστικής υποταγής, της εθνικής ενότητας στη φτώχεια και την ανέχεια! Είναι φανερό ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 έρχεται σε αντίθεση με τις αγωνίες και τις προσδοκίες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Είναι καιρός να βαδίσουμε τον ανηφορικό και δύσκολο δρόμο της απαλλαγής από τις αιτίες των Μνημονίων και του ΧΡΕΟΥΣ, της διαρκούς χρεοκοπίας για το λαό. Από εδώ και εμπρός κάθε εξέλιξη θα είναι δύσκολη για τις ζωές και τα όνειρά μας, χρέος μας –λοιπόν- να οργανώσουμε τις επιλογές μας, ώστε στο τέλος της διαδρομής να μπορούμε να μιλήσουμε για μια διαφορετική -ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ- οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας - με Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

Ένας άλλος δρόμος είναι αναγκαίος, δρόμος που να περιλαμβάνει ΑΜΕΣΑ τα ακόλουθα μέτρα:
• Άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων, καμία φιλία με τα τοκογλυφικά τσακάλια.
• Μονομερής στάση/παύση πληρωμών του χρέους
• Εκκίνηση της διαδικασίας μετάβασης σε νέο εθνικό νόμισμα.
• Πλήρης ανάκτηση του Δημοσίου Ελέγχου στο τραπεζικό σύστημα και εκδίωξη Στουρνάρα από την ΤτΕ.
• Εθνικοποίηση των χιλιοχρεοκοπημένων τραπεζών, ΧΩΡΙΣ καμιά περαιτέρω αποζημίωση, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.
• Χρήση εθνικών μέσων κάλυψης της ρευστότητας και ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
• Διατήρηση αυστηρών ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (αλλά και στην τιμή βασικών προϊόντων), χρήση πιστωτικών υποκατάστατων μέχρι την πλήρη κυκλοφορία του εθνικού νομίσματος.
• Και τελικά Μονομερής Διαγραφή του Χρέους

Για μια διαφορετική πορεία της ελληνικής κοινωνίας:
• Επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
• Ριζική αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της δημόσιας δαπάνης με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.
• Εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία των αναγκαίων υποδομών.
• Ανάκληση των Τηλεοπτικών αδειών των μεγάλο-βαρόνων της ενημέρωσης. Νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο υπό Δημόσιο Έλεγχο με την ενεργή παρέμβαση της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων.
• Έξοδος από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ανεξάρτητη πολιτική, με σκοπό την ειρήνη και την οικονομική συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής.
• Ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν να επιστρέψουν, για να βάλουν πλάτη στη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης της κοινωνίας.

Το θετικό πρόσημο θα είναι εμφανές.
1. Με την ανατροπή της λιτότητας από την πρώτη μέρα. Τη δραστική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κόσμου της Εργασίας.
2. Άμεση αντιμετώπιση των ακραίων κοινωνικών φαινομένων (ανθρωπιστική κρίση), ανασύσταση του «κράτους πρόνοιας» για τις επείγουσες ανάγκες.
3. Ανάκτηση της νομισματικής πολιτικής και όλων των άλλων βασικών εργαλείων παρέμβασης στην οικονομία.
4. Ανάκτηση της εγχώριας αγοράς από τα εισαγόμενα προϊόντα που θα αναζωογονήσει και θα αναβαθμίσει τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έλεγχος στις αθρόες εισαγωγές & τόνωση των εξαγωγών.
5. Μείωση της ανεργίας με στοχευμένες Δημόσιες Επενδύσεις που θα βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
6. Το νέο οικονομικό πρότυπο/μοντέλο προσανατολισμένο στις αληθινές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ΘΑ ΓΙΝΕΙ η πυξίδα αντοχής των θυσιών που θα χρειαστούν για την αληθινή λαϊκή ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

Τώρα είναι η ώρα
Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν «προδομένοι». Σε αυτούς που ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να πάρουμε εκδίκηση για τη κοινωνική καταστροφή των τελευταίων χρόνων, σε όσους είδαν την ελπίδα να έρχεται και ΔΕΝ έχουν διάθεση να τη «βγάλουν στο σφυρί».
Από ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ζητάμε να αποδεχθεί πως είχε ΑΔΙΚΟ, «δηλώσεις μετανοίας» για την μέχρι χθες κομματική του προτίμηση, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε ναρκισσιστικά στον καθρέφτη μας, αλλά να ανοίξουμε το δρόμο.
Σε όσους καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα, αλλά ακόμη ελπίζουν στα νέο-μνημονικά σχήματα, τους προειδοποιούμε πως η κατηφόρα ΔΕΝ θα έχει ΤΕΛΟΣ. Απευθύνουμε έκκληση να μην ακολουθήσουν ηγεσίες που θα μας μιλήσουν σύντομα για το δικό τους Success Story, που ΔΕΝ θα διστάσουν να ξαναχτυπήσουν το λαό. Αφού το έκαναν μια φορά αποδεχόμενοι τους εκβιασμούς ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ; Η τελική τύχη και αυτής της Κυβέρνησης θα είναι ίδια με όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν Μνημόνια.
Αν ΔΕΝ διαλέξουμε έναν τέτοιο δρόμο, ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει η κοινωνική ατμόσφαιρα, να φύγουν από το «ΝΑΙ» όσοι ΔΕΝ έχουν καμία θέση εκεί!
Τούτη είναι η ώρα, και σύντομα θα φανεί, αν οι καρέκλες της εξουσίας είναι θρόνοι αδιαφορίας για τα λαϊκά δικαιώματα και για τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τους ΑΝ.ΕΛ.. Αν οι απλοί οπαδοί θα βρουν το θάρρος να διαχωριστούν από ηγεσίες οι οποίες συνθηκολόγησαν.

Είναι η ώρα να αρχίσει η προεργασία για πλατιά πρωτοβουλία – ιδρυτική Συνέλευση
της κίνησης «ΟΧΙ μέχρι το ΤΕΛΟΣ».
Αδάμου Δημήτρης
Αντωνακάκη Σοφία
Αντωνιάδης Βασίλης
Αναστασιάδης Άκης
Καττής Χρίστος
Κορομπίλης Γιώργος
Λαρχανίδης Μάριος
Λούκρη Δωροθέα
Νάιδος Νικόλαος
Ναλπαντίδου Νένα
Σταύρου Γιώργος
Τζώτζης Βασίλης

Τσοτάκης Μπάμπης
Φιλίππου Δημήτρης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: