Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Δημιουργία Λαϊκής Eπιτροπής Κοζάνης του ΟΧΙ μεχρι τέλος

ΚΑΛΕΣΜΑ
Να μην περάσει το νέο μνημόνιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κοζάνης (Πεζόδρομος) την Τετάρτη 22/7/2015 (ημέρα ψήφισης του δεύτερου πακέτου του 3ου Μνημονίου) Ώρα 7.30 μμ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, καταπατώντας τη λαϊκή βούληση και, μαζί με τα κόμματα της ολιγαρχίας ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε ένα τρίτο αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο καθαρά νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα που θα εντείνει την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία, τη φτώχεια και θα επιτείνει το ντροπιαστικό καθεστώς επιτήρησης που απεμπολεί ολοκληρωτικά κάθε λαϊκό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας.
Το εργατικό κίνημα, οι χιλιάδες άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία της Περιοχής μας θα σπάσουν τα δεσμά του νέου μνημονίου στα εργοστάσια, στους δρόμους και στις πλατείες!

Δημιουργία Λαϊκής Eπιτροπής Κοζάνης του ΟΧΙ Μέχρι τέλος

ΕΚΚΛΗΣΗ Εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και αγωνιστών

ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ, ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε,
Εκτιμούμε ότι η οικονομική επιβίωση των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων, η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, βρίσκονται μπροστά σε μια θανάσιμη απειλή! Απειλή που προέρχεται από το κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό πραξικόπημα που οργανώθηκε από τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και του ΔΝΤ, από τους εγχώριους τραπεζίτες και καπιτα-ληστές, από τους ιδιοκτήτες των συστημικών μέσων ενημέρωσης, με την υποταγή, συμμετοχή και προώθησή του από την Κυβέρνηση, με τη συμμετοχή και τη συναίνεση των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, για να ταπεινώσουν και να μετατρέψουν το μεγάλο και περήφανο «Όχι» του λαού, στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, σε ένα «Ναι» στο επερχόμενο, ακόμη πιο βάρβαρο, τρίτο Μνημόνιο.
Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει, «έντιμος συμβιβασμός» με όλους αυτούς! Το «Όχι» στη λιτότητα, στα μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και η αντιμετώπιση της κοινωνικής – ανθρωπιστικής καταστροφής, δεν συμβαδίζουν με το «ναι στο ευρώ και την ΕΕ».

Τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση της νέας συμφωνίας! Ο λαός αγωνίστηκε επίμονα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της φτώχειας για πεντέμισι χρόνια. Αλλά τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ξανάρθουν οι αγώνες στο προσκήνιο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να κυριαρχήσει η απογοήτευση και ηττοπάθεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία να επιβληθούν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις αντιδραστικές δυνάμεις, το νεοφασισμό, το ρατσισμό και τον κανιβαλισμό κατά των μεταναστών να σηκώσουν ξανά κεφάλι.
Αν το δίλημμα που μας θέτουν είναι «ρήξη ή υποταγή», καλούμε το λαό, τους εργάτες κι εργαζόμενους, τη νεολαία, τη μαχόμενη διανόηση και τους καλλιτέχνες του «Όχι», να κάνουν ένα ακόμη βήμα, διαλέγοντας τη ρήξη! Να οικοδομήσουμε μια νέα λαϊκή ενότητα «της ρήξης μέχρι το τέλος» ενάντια στην «εθνική ενότητα» της «υποταγής μέχρι το τέλος» των κυρίαρχων τάξεων, της κυβέρνησης και του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, που νοιάζεται μόνο για τη σωτηρία της ευρωζώνης και του κέρδους. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην κατάλυσή της, την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στην αποικιοκρατική επιτροπεία και την υποτέλεια στους τραπεζίτες και την ΕΕ.
Απέναντι στην τρομοκρατία της καταστροφής που δήθεν θα φέρει η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, απέναντι στο «δεν υπάρχει εναλλακτική», οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει:

Τον αγώνα για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο. Την άμεση έξοδο από το ευρωζώνη, τη ρήξη, έξοδο και χειραφέτηση από την ΕΕ για την ισότιμη διεθνή συνεργασία των λαών. Την παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικό μας, είναι επαχθές και αβίωτο για το λαό. Για να επιβάλουμε τη λύτρωση από τα οικονομικά βασανιστήρια των «δόσεων» και της τροϊκανής επιτήρησης.
Την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, όλων των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, πρώτα από όλα αυτών που κλείνουν ή τις εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, για να αντιμετωπισθεί η ανεργία, η παράνομη παρακράτηση των μισθών, τα λουκέτα.
Την άμεση, «μονομερή» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την προστασία των ανέργων, της εργασίας και των μισθών, των συντάξεων, των αυτοαπασχολούμενων και του λαϊκού εισοδήματος, με ξήλωμα όλων των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, απέναντι στο μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, στην αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
Μπορούμε να επιβάλουμε το δικό μας «εναλλακτικό σχέδιο» εάν προετοιμαστούμε και προωθήσουμε άμεσα την οργάνωση και την καθημερινή αλληλεγγύη του λαού, τη μαζική αντίσταση, την αντεπίθεση και τον ξεσηκωμό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε:
Στη δημιουργία ενωτικών λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών του «Όχι μέχρι το τέλος», στις γειτονιές, στους Δήμους και τις πόλεις, στη νεολαία, στους καλλιτέχνες και τη διανόηση και πρώτα από όλα, στους χώρους εργασίας ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του «Ναι σε όλα». Καλούμε, στην κοινή δράση για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της αντίστασης, στον κατά τόπους και κεντρικό συντονισμό. Στην οργάνωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Εμπρός να σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα! Για μια μεγάλη λαϊκή ανάταση. Για μια νέα προοπτική που αξίζει στον κόσμο της εργασίας.

Μπορούμε να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε!

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 1. Γεωργιάδης Γεώργιος του Γεωργίου Πολιτικός Μηχανικός
 2. Βουδούρη Πόπη Άνεργη
 3. Ασπράγκαθος Κων/νος Μαθηματικός
 4. Καδόγλου Θεοδόσιος του Κων/νου Εργαζόμενος στη ΔΕΗ
 5. Μαλαμπανίδου Ιωάννα Δικηγόρος
 6. Βαλανίκας Ευριπίδης του Ιωάννου Γιατρός
 7. Βουλγαρούλη Βασιλική του Θεοδώρου Εκπαιδευτικός
 8. Δινόπουλος Νίκος Συνταξιούχος
 9. Ασαλουμίδης Κων/νος του Νεόφυτου Εργαζόμενος στη ΔΕΗ
 10. Αρβανίτης Δημήτριος του Κων/νου Άνεργος Μηχανικός
 11. Τόλης Ευάγγελος του Ιωάννου Ερευνητικό & διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
 12. Γαλενιανού Άσπα του Γεωργίου Πολιτικός Μηχανικός
 13. Νιάκας Αθανάσιος του Μιχάλη Εργαζόμενος ΔΕΗ
 14. Μάνου Γιολδάση Αγγελική του Ζήση Άνεργη
 15. Πράσσος Στέφανος του Αστερίου Συνταξιούχος
 16. Καραογλανίδης Ιωάννης Εργαζόμενος Ιδ. Τομέα
 17. Κονδυλίδης Γιάννης του Δημητρίου Εργαζόμενος ΔΕΗ
 18. Μιχαηλίδης Ιωσήφ Δημοτικός υπάλληλος
 19. Συμεωνίδης Παναγιώτης Εργαζόμενος ΔΕΗ
 20. Σιαλβέρα Κατερίνα Άνεργη
 21. Παρχαρίδης Μπάμπης Εργαζόμενος ΔΕΗ
 22. Παλέντσας Προκόπης του Εμμανουήλ Εργαζόμενος ΔΕΗ
 23. Γκάσης Ανδρέας του Νικόλαου Μηχανικός
 24. Κατσέλας Βασίλης του Κων/νου Άνεργος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: