Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Απεργία στο Εμπόριο, Κυριακή 1 Νοέμβρη!

Όλοι στη συγκέντρωση στις 1 στην Ερμού


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

------------------------------------------------------------------------------------------------
1/11/15 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΣΤΗ WIND
Συνάδελφοι,
την Κυριακή στις 1/11/15 τα καταστήματα θα λειτουργούν βάσει της νομοθεσίας για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο.
Το  ζήτημα δεν είναι η Κυριακή αλλά η συνολική κατάργηση δικαιωμάτων μας.
Η Kυριακάτικη εργασία, η οποία είχε επεκταθεί για 52 Κυριακές και τώρα επανήλθε στις 8 (με διαφοροποιήσεις ανά περιοχή), είναι ένα σοβαρό ζήτημα που υπάγεται στην γενικότερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Η κυριακάτικη εργασία, συχνά απλήρωτη και χωρίς ρεπό, αποτελεί ένα πρόσχημα και όχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών για πλήρη επέκταση του μέτρου και άλλων παρόμοιων σε όλο το εύρος της εργασίας, καθώς τα περί τζίρου των καταστημάτων δεν ευσταθούν σε ένα περιβάλλον με εκατομμύρια ανέργων, απλήρωτων ή χαμηλόμισθων εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Το Σωματείο μας συμμετέχει στο ‘Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια’, που διεξάγει επί μήνες έναν μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων.
Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας καθώς και κάθε εργαζόμενο και άνεργο να συμμετέχουν στην απεργία της Κυριακής 1/11/15  ακόμα και απέχοντας από τις αγορές από εμπορικά καταστήματα εκείνη την ημέρα, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης και αντίστασης.
Ø  Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής 1/11 και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 1.00 μ.μ. στην Ερμού στο Σύνταγμα μαζί με το Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.
Ø  Δεν αγοράζουμε τίποτα από κανένα κατάστημα, της Wind ή άλλο. Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο. Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε
ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΙ 8 | ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΟ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑ.Σ.Ε.WIND
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Προς : κ. Τσίτουρα Ι.
            κ. Καρμίρη Γ.
29/10/2015
ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
  Ενημερωθήκαμε ότι την Κυριακή 1/11/15 τα καταστήματα WIND θα είναι ανοικτά.
  Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα αυτήν την απόφαση. Απαιτούμε τα καταστήματα WIND να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.
  Το Σωματείο μας θα σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις και καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα.
  Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  Αναμένουμε τη γραπτή σας απάντηση σχετικά με τα ανωτέρω.
 
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND (ιδιόκτητο & franchise) ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση στο ΕΚΑ από το πανελλήνιο σωματείο Φαρμάκου - ιατροτεχνολογικών κ συναφών κλάδων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ /ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ 
                                   & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
                                                        Εδρα ΕΚΑ,ΑΘΗΝΑ.Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα,
                               somatio-pharmako-iatrotechnologika.blogspot.gr       email: somatio.pharmako@gmail.com

                                                                                                                                    Αθήνα 23/10/2015
                                             ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…………………….
Η αντεργατική επίθεση που χρόνια τώρα εξαπολύουν οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.  Πριν από λίγες μέρες η εταιρεία Astra-Zeneca προχώρησε σε νέες απολύσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έκανε η ίδια εταιρεία πέρυσι και στις χιλιάδες που έχουν γίνει στον κλάδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα ίδια γίνονται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν και στην Ελλάδα μέρος της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα στον κλάδο του φαρμάκου και των ιατροτεχνολογικών, επίθεση που συμβαίνει σε όλες τις χώρες με τις 10 πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες (μεταξύ των οποίων και η Astra) να έχουν απολύσει παγκοσμίως πάνω από 140.000 εργαζόμενους. Αυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται από τις εταιρείες με τον έναν η τον άλλο τρόπο δεν έχει αιτία την εθνικότητα παρά μόνο τα ταξικά συμφέροντα των εταιρειών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι σε αντίστοιχα μέτρα (απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο τμημάτων η μονάδων) προχώρησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και οι ντόπιες φαρμακευτικές εταιρείες.
Η διαμάχη που εξελίσσεται μεταξύ των ντόπιων και ξένων φαρμακευτικών εταιρειών είναι λοιπόν διαμάχη που αφορά την μοιρασιά της πίτας στους ανταγωνισμούς και όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πίσω από το στημένο ντέρμπι Ελληνικής και ξένης φαρμακοβιομηχανίας κρύβονται οι συνεργασίες στις συγχωνεύσεις, στις αγοραπωλησίες φαρμάκων που είτε αφήνουν πίσω οι πολυεθνικές είτε τους τα εκχωρούν ενώ συνεχίζουν στην Ελλάδα και κυρίως η κοινή γραμμή στις απολύσεις και στον εργοδοτικό αυταρχισμό. Απόδειξη είναι ότι τόσο οι ντόπιες όσο και οι ξένες εταιρείες στο φάρμακο, παρά τις αντιπαραθέσεις τους, ταυτίζονται εδώ και χρόνια πλήρως στην άρνηση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο φάρμακο. Οι αντιλήψεις λοιπόν περί καλών και κακών εργοδοτών, πατριωτών και επενδυτών, παραγωγικών και παρασιτικών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου..
Σε αυτά τα πλαίσια η ανακοίνωση της διοίκησης του Ε.Κ.Α για τις απολύσεις στην Astra που βγήκε στις 21/10 αποτελεί μνημείο ντροπής για το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο φάρμακο. Η διοίκηση του Ε.Κ.Α αναπαράγει στην ανακοίνωση την επιχειρηματολογία μερίδας των εργοδοτών (περί Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας που θίγεται κ.λπ.). Και για τις πολυεθνικές όμως, μέσω της κριτικής στην Astra η διοίκηση το μόνο που έχει να τους προσάψει είναι ότι δεν…..επενδύουν στην Ελλάδα όταν όλοι στο φάρμακο ζουν σήμερα την κατάσταση στην που οδήγησαν αυτές οι επενδύσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του Ε.Κ.Α στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την αναπαραγωγή των θέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (Π.Ο.Ι.Ε) η οποία, μαζί με συνδικαλιστές της διοίκησης του Ε.Κ.Α πρωτοστάτησε τα τελευταία χρόνια στο να περάσουν αντεργατικά μέτρα στον κλάδο (όπως η μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο). Ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο φάρμακο και οι παρατάξεις του στρατεύεται, για άλλη μια φορά, μαζί με τον «καλό» εργοδότη πίσω από τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να στοιχηθούν. Χθες ήταν οι πολυεθνικές που έκαναν επενδύσεις, σήμερα είναι οι Ελληνικές που δήθεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία μια συνολικά διαφορετική κατεύθυνση στον κλάδο. Που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στο φάρμακο σε νέα βάση και θα συμβάλλει έμπρακτα στον κοινό μας αγώνα με όλη την εργατική τάξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και των κυβερνήσεων της. Που θα κόψει επιτέλους κάθε δεσμό με τις με τις πρακτικές του συνεταιρισμού με την μία την άλλη μερίδα των εργοδοτών, του παραγοντισμού, της πελατειακής λειτουργίας, της διαπλοκής με το κράτος και την εργοδοσία. Ένα ταξικό εργατικό κίνημα των σωματείων και των εργαζομένων και όχι ένα εργατικό κίνημα παραμάγαζο της κυβέρνησης η του ενός η του άλλου εργοδότη η κλάδου του φαρμάκου και συναφών . Μόνο ένα τέτοιο εργατικό κίνημα θα μπορέσει να υπερασπιστεί τα εργατικά δικαιώματα που σήμερα τσακίζονται.
-          Να αποσυρθεί άμεσα η άθλια ανακοίνωση της διοίκησης του Ε.Κ.Α
-          Να υπογράψουν τώρα και οι Έλληνες και οι ξένοι φαρμακοβιομήχανοι και ιατροτεχνολογικών  συλλογική σύμβαση εργασίας.
-          Να σταματήσουν οι Έλληνες και ξένοι εργοδότες στο να παζαρεύουν τα κέρδη τους με τις ζωές μας.
-          Όλοι στις συνελεύσεις για τον προγραμματισμό των εργατικών κινητοποιήσεων στον κλάδο.
-          Αγώνας για την ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων των νέων και παλιών μνημονιακών κυβερνήσεων.
TO Δ.Σ.
             ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ/ΙΑΤΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: