Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Απαρτχάιντ στη Βρετανία: Βαμμένες κόκκινες οι πόρτες των σπιτιών όπου μένουν πρόσφυγες


Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο έχουν στεγαστεί σε σπίτια με εξώπορτες, οι οποίες είναι βαμμένες με κόκκινο χρώμα - μία κίνηση που θυμίζει τα κίτρινα αστέρια που εξανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Daily Mail  και Guardian, οι χρωματιστές πόρτες, εκθέτουν τους πρόσφυγες σε κίνδυνο, καθώς γίνονται εύκολοι στόχοι ρατσιστικών επιθέσεων, παρενόχλησης και κακοποίησης. 
Ο Ian Swales, πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε ότι οι πόρτες είναι ένα «σήμα διαχωρισμού» που «θυμίζει τη Γερμανία στη δεκαετία του 1930».
Οι πρόσφυγες που μένουν στην περιοχή έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις, πολλές φορές τους έχουν πετάξει αβγά, περιττώματα σκύλων και πέτρες, ενώ δέχονται και λεκτικές επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τους «βρώμικους» και τους ζητάνε να εγκαταλείψουν τη χώρα. 
Ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, χαρακτήρισε ανησυχητικά αυτά τα φαινόμενα και ζήτησε έλεγχο στα σπίτια που έχουν παραχωρηθεί –με χαμηλό ενοίκιο- στους πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει με σύμβαση από την κυβέρνηση να παραχωρεί τα σπίτια, ανέφερε ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαχωρισμού. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότερες ιδιοκτησίες στην περιοχή έχουν κόκκινες πόρτες και εάν χρειαστεί θα αλλάξουν χρώμα.

http://left.gr/
 Απαρτχάιντ στη Βρετανία: Βαμμένες κόκκινες οι πόρτες των σπιτιών όπου μένουν πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια: