Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση για την αλλαγή βάρδιας στα ορυχεία του ΛΚ-ΔΜ

ΣΕΕΕΝ

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016

Συνέχεια στο θέμα της αλλαγής του προγράμματος της βάρδιας στα Ορυχεία του ΛΚ- ΔΜ δόθηκε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης του ΛΚ- ΔΜ με την παρουσία σωματείων της περιοχής.
Παρόντες ήταν όλοι οι πρόθυμοι του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού με στόχο να επιβραβεύσουν την εργοδοσία για την «φιλεργατική πολιτική της» με την πρωτοβουλία που πήρε. Το σωματείο μας δεν συμμετείχε μιας και δεν καλέστηκε.
    Το πρόγραμμα που θέλει να προωθήσει η διεύθυνση είναι το λεγόμενο εναλλασσόμενο (3-2-2) αντί του (7-7-7) που ισχύει σήμερα. Η συζήτηση για το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από δεκαετία. Το «νέο» πρόγραμμα έχει σαν στόχο να ανακυκλωθεί  το υπάρχον προσωπικό τις ίδιες μέρες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει με αποτέλεσμα την μεγάλη επιβάρυνση των εργαζομένων.
Το ΣΕΕΕΝ έχει επίσης αναδείξει ότι αυτή η κατάσταση  θα επιδεινώνεται συνεχώς όσο θα προχωράει η απελευθέρωση/ιδιωτικοποίηση της αγοράς η/ε.
Ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε αυτούς που είναι υπέρ και κατά του νέου προγράμματος  είναι αποπροσανατολιστικός και διασπαστικός και τους στρέφει να επιζητούν διαχείριση της άθλιας κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Εργοδοσία και σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο για το ξεζούμισμα τους και να αποδεχτούν μοιρολατρικά την κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού.
Το νέο πρόγραμμα ακόμα και αν ανακουφίζει τους εργαζόμενους, θα προχωρήσει όχι γιατί η επιχείρηση θέλει το καλό τους, αλλά για να γίνουν πιο αποδοτικοί χωρίς να επιβαρυνθεί η ΔΕΗ Α.Ε με προσλήψεις νέου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Η μόνη λύση προς όφελος των εργαζομένων είναι :
- Άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
- Καθιέρωση του πραγματικού πενθήμερου στις βάρδιες των ορυχείων.

Το ΣΕΕΕΝ παλεύει διαχρονικά για την καθιέρωση του πραγματικού πενθήμερου στις βάρδιες των ορυχείων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να παραμερίσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού που για μια ακόμα φορά παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας, να ενισχύσουν το ΣΕΕΕΝ και τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο ως προϋπόθεση για να έχουμε θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

Πτολεμαΐδα 24/2/2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια: