Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν άμεσα να βυθιστούν στο σκοτάδι

Του Γ. Γ.
από: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Με ικανοποίηση δεχθήκαμε την είδηση που μας έστειλε το «Κίνημα δεν Πληρώνω» και η οποία μας ενημερώνει ότι με παρέμβαση αυτής της συλλογικότητας έγινε επανασύνδεση στο ρεύμα σε μια άνεργη και άρρωστη κοπέλα για την δραματική περίπτωση της οποίας έχουμε αναφερθεί αναλυτικά.
Όμως το πρόβλημα παραμένει κι αυτό έχει τίτλο: «Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν άμεσα να βυθιστούν στο σκοτάδι».

Η διοίκηση της ΔΕΗ –προφανώς με την συγκατάθεση της άθλιας, ανάλγητης και αδίστακτης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ- με πρόσχημα ότι  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών προς την επιχείρηση ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ –δεν γνωρίζουμε πώς κατανέμετε αυτό το ποσό μεταξύ βιομηχανιών και νοικοκυριών- ετοιμάζεται να δείξει το πιο απάνθρωπο αντιλαϊκό της πρόσωπο. 

Οι αλήτες καρεκλοκένταυροι της ΔΕΗ εκβιάζουν και βάζουν στο στόχαστρο τους τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού και ειδικά αυτά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και χρωστούν ποσά πάνω των 1.000 ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες απειλητικές επιστολές με αποστολέα την ΔΕΗ έχουν στα χέρια τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.  Μια τέτοια έχει δεχθεί και συντρόφισσα μας στην οποία διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «… Με δεδομένο ότι η μη τήρηση των υποχρεώσεων σας αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων, σας καλούμε να εξοφλήσετε ή να ρυθμίσετε άμεσα τις οφειλές σας.

Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε στην τακτοποίηση της άνω οφειλής σας εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη λήψη της παρούσας σας ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διεκδίκηση των απαιτήσεών μας με κάθε νόμιμο μέσο».

Πώς ρε καθάρματα μια άνεργη για τρία ολόκληρα χρόνια γυναίκα, διαζευγμένη με ένα παιδί θα πληρώσει 2.500 ευρώ που σας χρωστάει; Και φυσικά παρόμοιες περιπτώσεις είναι δεκάδες χιλιάδες. 

Τέτοια πολιτική ταξικού κανιβαλισμού σαν κι αυτή που εφαρμόζει σήμερα η κυβερνητική «αριστερά» δεν έχουν ξαναζήσει τα λαϊκά στρώματα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τύποι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια ένα πρόγραμμα ολοκληρωτικής καταστροφής του κόσμου της εργασίας, οδηγώντας ταυτόχρονα στην πλήρη ένδεια τους απόμαχους της δουλειάς.

Μας απολύουν, μας φοροληστεύουν, προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών πετώντας στον δρόμο όσους δανειολήπτες αδυνατούν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια τους. Και τώρα ήρθε η ώρα να βυθίσουν στο σκοτάδι όσους/ες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο χαράτσι της ΔΕΗ. Αυτό το σχεδιαζόμενο νέο κυβερνητικό έγκλημα δεν πρέπει να υλοποιηθεί. ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Κι εδώ ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Ολες οι κινηματικές συλλογικότητες πρέπει να δώσουν το παρόν ώστε οι βάρβαρα ταξικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί να μείνουν στα χαρτιά.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε .μοιρολατρικά άλλοι να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας; 

Μέχρι πότε θα παραμένουμε απαθείς παρακολουθώντας την εξαθλίωσή μας και βλέποντας τον ιδρώτα και το αίμα μας να ποτίζει ένα κήπο στον οποίο ανθίζουν τα κέρδη μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: