Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παρκινγκ για UFO στην Κοζάνη



Σχόλιο: Κόκκινο Καμίνι

Για χρόνια οι περαστικοί έβλεπαν κάτω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας  (ΖΕΠ) ένα παρκινγκ με παράξενες, διαστημικού τύπου κατασκευές, αλλά χωρίς αυτοκίνητα! Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δε μοιάζουν για υλικά που χρειάζεται ένα κανονικό πάρκινγκ αυτοκινήτων γι αυτό και υπήρξαν πολλά ερωτηματικά από τους περαστικούς και τους κατοίκους της Περιοχής:
  1. -Για ποιο λόγο, ας πούμε, χρησιμοποιήθηκαν τεράστιοι κοιλοδοκοί ίδιας διαμέτρου με τους κοιλοδοκούς που χρησιμοποίησαν οι Αμερικάνοι στη Γέφυρα που ενώνει το Μπρούκλιν με το Μανχάταν; Οι Αμερικάνοι ξέρουμε γιατί. Έπρεπε να κατασκευάσουν μια γέφυρα μήκους μισού Χιλιομέτρου που θα σήκωνε τεράστια φορτία. Οι δικοί μας γιατί;
  2. -Μήπως το γυαλί που σκεπάζει τις θέσεις πάρκινγκ είναι ειδικού βάρους και γι αυτό χρειάστηκαν ανώτερα μαθηματικά και ο υπολογισμός των «αλυσιδωτών καμπυλών»; 
  3. -Και τέλος πάντων ποιος σώφρων άνθρωπος θα πλήρωνε μισό Ευρώ την ώρα για να παρκάρει στα μπαϊρια του Παϊάμπορου όταν υπάρχει δωρεάν παρκινγκ της περιφέρειας και ένα σωρό δρόμοι, χωράφια και αλάνες ολόγυρα;
  4.  -Και το κυριότερο είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης που καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη (φαί, νερό, ρεύμα κλπ) να ξοδεύουν μισό εκατομμύριο € για Φαραωνικά και εν τέλει άχρηστα έργα;
Αυτές τις απορίες δεν τις είχαν μόνο οι Κοζανίτες αλλά και  ο Φορέας που χρηματοδότησε το έργο, το οποίο όπως μαθαίνουμε κόστισε σχεδόν μισό εκατομμύριο Ευρώ (450.000€ για την ακρίβεια). Γι αυτό και προειδοποιεί ότι αν δε λειτουργήσει το έργο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει ο Δήμος να επιστρέψει πίσω τις 450.000 € 
Το δίλημμα για τον νέο Δήμαρχο, που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του αυτό το έργο, αλλά και για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι τεράστιο! Που να βρει τα λεφτά για να τα επιστρέψει; αλλά και πώς να το δουλέψει ως  παρκινγκ  αφού δεν το προτιμάει κανένας;
Και αφού τα έβαλαν κάτω και έστυψαν τα μυαλά τους βρήκαν τη λύση: Θα το κάνουν παρκινγκ που θα παρκάρουν οι επισκέπτες της ΖΕΠ δωρεάν! Αλλά επειδή μπορεί πάλι να μην πάει κανένας θα το κάνουν, κατά κάποιο τρόπο, και υποχρεωτικό. Πως; Απλά η Δημοτική Αστυνομία θα μοιράζει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε οποιονδήποτε άλλο χώρο και να παρκάρεις στη ΖΕΠ εκτός του δικού της παρκινγκ!!!
Εύγε στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο! No parking στα μπαϊρια απές……

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- αποκλειστικό !!! 

Όμως επειδή το αρχικό ερώτημα παραμένει για τους πολίτες της Περιοχής, δηλαδή για ποιο λόγο κατασκευάστηκε αυτό το έργο; Το κόκκινο καμίνι αποκαλύπτει σήμερα για τι προοριζόταν αυτό το έργο, σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες που είχε από σημαίνον στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στενός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου, που τον επηρέαζε και ήταν ταυτόχρονα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της Περιοχής αλλά και μεγάλος «οραματιστής», είδε ένα όραμα (ζωντανό όνειρο) πριν μερικά χρόνια.  Είδε λοιπόν στο όραμα ότι τον επισκέφτηκαν εξωγήινοι που ισχυρίζονταν ότι ήταν παλιοί Κοζανίτες που έφυγαν με διαστημόπλοιο, εκατοντάδες χρόνια πριν, από τον ψηλό Α’Ηλιά και τώρα κατοικούν σ έναν μακρινό, αδερφό πλανήτη και σκοπεύουν να επισκεφτούν τα πάτρια εδάφη. Όμως για να γίνει αυτό Χρειάζονται έναν ειδικό χώρο προσγείωσης, έξω από την Πόλη. Και αφού του περιέγραψαν πως το θέλουν του δώσανε και το προσπέκτους με τις οδηγίες κατασκευής.
Έτσι εξηγούνται όλα! Και το γυαλί και οι κοιλοδοκοί και ο Χώρος κατασκευής.
Τώρα σε ότι αφορά τον ερχομό των εξωγήινων εδώ οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε ότι ήρθαν και ζουν ανάμεσά μας και κάποιοι άλλοι ότι είναι στο «δρόμο» και τους περιμένουμε……

Τα σχετικά δημοσιεύματα

"Τα λεφτά πίσω" αν δεν λειτουργήσει το πάρκινγκ στη ΖΕΠ μέχρι τις 30/9. Αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή από τη ΔΕΠΕΠΟΚ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ακριβώς κάτω απο το διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ βρίσκεται το ανενεργό -προς το παρόν- πάρκινγκ του Δήμου Κοζάνης, όπου μπορούν να παρκάρουν πάνω απο 90 αυτοκίνητα.
Η πρόταση για τη δημιουργία πάρκινγκ στο συγκεκριμένο σημείο, οικοδομικό τετράγωνο 11, υποβλήθηκε απο το δήμο Κοζάνης το 2011 και παραδόθηκε στη ΔΕΠΕΠΟΚ, η οποία ουσιαστικά σήμερα είναι αδρανοποιημένη, τον Ιούλιο του 2016.  Το πάρκινγκ κόστισε περίπου 450.000 ευρώ, ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει ο δήμος της Κοζάνης σε περίπτωση που το πάρκινγκ δε λειτουργήσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
“Σας διαβεβαιώ ότι η δημοτική αρχή έχει μια συνέχεια και με τον άλφα ή βήτα τρόπο το πάρκινγκ θα λειτουργήσει. Το ζητούμενο είναι πως παίρνονται αυτές οι αποφάσεις για τέτοιες επενδύσεις, ποια είναι η σκοπιμότητα και βάσει ποιων μελετών βιωσιμότητας γίνονται” λέει ο Αρίων Ζιάμπρας, πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ.
“Δεν σας κρύβω ότι πολλοί μου έχουν εκφράσει την απορία ποιος θα παρκάρει εκεί δεδομένου ότι η Περιφέρεια διαθέτει χώρους στάθμευσης κι αυτή είναι μια εύλογη απορία που συμμερίζομαι κι εγώ” συνεχίζει ο κ. Ζιάμπρας.
Τώρα η δημοτική αρχή βρίσκεται στη διαδικασία να βρει τρόπους να λειτουργήσει το πάρκινγκ, το ετήσιο κόστος του οποίου υπολογίζεται να μην ξεπερνά τα 5000 ευρώ. Το πάρκινγκ δεν χρειάζεται προσωπικό, αφού είναι πλήρως αυτοματοποιημένο.
Απαίτηση της διαχειριστικής αρχής, όπως σε όλα τα έργα ΕΣΠΑ, είναι η λειτουργία του πάρκινγκ και τώρα ο δήμος βρίσκεται στη φάση αναζήτησης του καλύτερου μοντέλου. “Έγιναν επαφές με την ΠΕ Κοζάνης, έγινε πρόταση συνεργασίας με επιχείρηση, υπάρχει και η σκέψη πιλοτικής λειτουργίας στα άρια του κόστους ή ακόμα και δωρεάν. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αλλά προκρίνεται η λύση της δωρεάν λειτουργίας, με παράλληλη ευαισθητοποίηση των πολιτών που τώρα παρκάρουν παράνομα στον ποδηλατόδρομο και στις διαβάσεις πεζών απο τη δημοτική αστυνομία για ένα διάστημα” λέει ο κ. Ζιάμπρας.
Όσοι εργαζόμενοι και επισκέπτες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και άλλων συστεγαζόμενων υπηρεσιών, παρκάρουν τώρα παράνομα επί των διαβάσεων, των πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων θα έχουν την ευκαιρία μέχρι το τέλος του 2016 να αλλάξουν  τις συνήθειές τους και να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του δήμου Κοζάνης.
Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv
Δείτε το βίντεο:





  Kozan.gr

kozan.gr: Κοζάνη: Πάρκινγκ “φάντασμα” ο Υπαίθριος Χώρος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη ΖΕΠ (Φωτογραφίες)




O συγκεκριμένος Υπαίθριος Χώρος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη ΖΕΠ, κάτω από το κτήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, κατασκευάστηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή εσόδων για τη Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας. Με μια πρόχειρη μελέτη υπολογίστηκε πως καθημερινά επισκέπτονται την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας 120 – 160 αυτοκίνητα, με μέσο χρόνο παραμονής από δύο ως τρεις ώρες. Το σκεπτικό ήταν ότι όποιος έκανε χρήση του πάρκινγκ, θα έπρεπε να καταβάλει 50 λεπτά, ανά ώρα παραμονής. Είχαμε βρεθεί στο συγκεκριμένο χώρο τον Αύγουστο του 2013 (όταν δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο, δείτε εδώ σχετικά), τον επισκεφτήκαμε και σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Είναι προφανές, πως σχεδόν δύο χρόνια μετά, το συγκεκριμένο έργο ακόμη αναζητά τον προσανατολισμό του, σε ό,τι αφορά τη χρήση και τη σκοπιμότητά του, ζητήματα που τα είχαμε θέσει από τότε και πολύ νωρίτερα στο kozan.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: