Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Εκτός γραμμής αλλά εξόχως απειλητικό το εθνικιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη!

Του Σταμάτη Κυριάκη 

Η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να περάσει το πολυνομοσχέδιο με το οποίο έκλεισε την τρίτη αξιολόγηση για λογαριασμό των αγορών με το συνδικαλιστικό κίνημα διασπασμένο και τις αντιδράσεις σκόρπιες και χλιαρές. Τώρα συνεχίζει ακάθεκτη με το «Μακεδονικό» όπου σπεύδει να λύσει μια εκκρεμότητα 25ετίας καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ με την ΝΔ επίσης μουδιασμένη και διασπασμένη.

Είναι να μην εκθειάζουν τον Τσίπρα οι Αμερικάνοι όταν καταφέρνει (τουλάχιστον προσπαθεί) να λύνει κάθε ανοιχτό ζήτημα για λογαριασμό τους;

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν ασθενικό σε σχέση με το 1992 εκ των μαζικότερων ωστόσο των τελευταίων ετών. Η αστυνομία εκτίμησε τους συγκεντρωμένους στις 90.000. Η εκκλησία και η Νέα Δημοκρατία υπάκουσαν στην γραμμή του ΝΑΤΟ και απείχαν επισήμως, ιεραρχώντας σε υψηλότερη θέση τις προτεραιότητες της Ουάσινγκτον που θέλει να ενταχθεί άρον – άρον η ΠΓΔΜ στον πολεμικό συνασπισμό και για να γίνει αυτό προηγείται η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας από τους πάντα πρόθυμους ΣΥΡΙΖΑίους.


Αντιπρόσωποί τους ωστόσο τέθηκαν επικεφαλής του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην προσπάθειά τους να κρατηθούν σε επαφή με ένα τμήμα της δεξιάς βάσης τους. Πατρονάρουν τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του πιο φοβισμένου, συντηρητικού και καθυστερημένου πολιτικά τμήματος του ελληνικού λαού με περισσή υποκρισία γιατί ξέρουν ότι σήμερα ο εθνικισμός …πουλάει. Βλέπε Τραμπ στις ΗΠΑ, Φάρατζ στην Αγγλία, Λεπέν στη Γαλλία, κοκ. Το κεφάλαιο το ίδιο δίνει το πρόκριμα στους εθνικιστές για να ανοίξουν τον δρόμο στους πολέμους που έρχονται. Δεν είναι τυχαίος ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο συλλαλητήριο του «τουρκοφάγου» στρατηγού Φράγκου...

Οι «πατέρες» της εκκλησίας δηλώνουν οπαδοί του Δωδεκαθεϊστή Μεγάλου Αλεξάνδρου και του «χριστιανικού» επιτεύγματος του να εξοντώσει και να καταστρέψει τον μισό πλανήτη πριν να επιστρέψει άπραγος στην Μακεδονία. Ντύθηκαν οπαδοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάνουν πως δεν θυμούνται την εξόντωση των δωδεκαθεϊστών από το χριστιανικό μεσαιωνικό Βυζάντιο σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συμπεριλαμβανομένης και της γεωγραφικής περιοχής της σημερινής Μακεδονίας.

Οι «πατέρες» του χριστιανισμού που τώρα σήκωσαν τη ρομφαία για να υπερασπιστούν τη υποτίθεται επαπειλούμενη Μακεδονία δεν έβγαλαν άχνα όταν οι κυβερνήσεις μείωναν μισθούς και συντάξεις και φορολογούσαν άγρια τον λαό. Αρκεί που δε φορολόγησαν την εκκλησιαστική περιουσία και δεν έθιξαν τα προνόμια τους…

Από κοντά χρυσαυγίτες (που έκαψαν την κατάληψη Libertatia) και νεοδημοκράτες πολιτευτές που ελπίζουν να καταφέρουν να ξελασπώσουν, δείχνοντας ότι έχουν ουσιαστικές διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίον μαζί ψήφιζαν τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2015) αρπαγμένοι τώρα από την ουρά του Βουκεφάλα. Όλοι αυτοί κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι το ΝΑΤΟ πάει να κλείσει άρον - άρον το θέμα επειδή η ρευστότητα των ημερών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα συμφέροντα τους και θέλουν να επιταχύνουν την περικύκλωση της Σερβίας και της Ρωσίας .

Οι Αμερικανοί έκαναν κομμάτια την Γιουγκοσλαβία και διαμοίρασαν τα ιμάτιά της, προκαλώντας εκατόμβες νεκρών. Η ΠΓΔΜ είναι ένα σημαντικό «ιμάτιο» που θεωρούν ότι τους ανήκει και θα κάνουν τα πάντα για να το κρατήσουν στην τροχιά τους και μακριά από την επιρροή της Μόσχας.

Ούτε η «Μεγάλη Αλβανία» ούτε ο βουλγάρικος εθνικισμός θα τους εμποδίσουν. Ίσα – ίσα τον ιμπεριαλισμό εξυπηρετούν Τίρανα και Σόφια κι ας ομνύουν κι αυτό στο ένδοξο παρελθόν τους.

Πλησίον της ΠΓΔΜ οι Αμερικανοί έχουν μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση Καμπ Μποντστίλ στο ιστορικό Ουροσέβακ του νότιου Κοσσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την …Σελήνη με γυμνό οφθαλμό. Απέχει 149 μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμετρα από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ το τεράστιο αυτό συγκρότημα περιλαμβάνει 15 υπόγειους ορόφους και εξυπηρετεί τα 4/5 των αμερικανικών δυνάμεων στα Βαλκάνια. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και Μπλαχόουκ, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Στελθ που θα μεταφερθούν από την βάση Αβιάνο της Ιταλίας.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΝΑΤΟ μπορεί να προκύψει μόνο από μια πιθανή ανεξέλεγκτή κατάσταση εντός της ΠΓΔΜ εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης των εθνοτήτων της, Αλβανών και Σλάβων.

Ήδη η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προκειμένου να αμβλύνει τις εθνικές αντιθέσεις ψήφισε έναν νόμο εξπρές και καθιερώνει τα αλβανικά ως ισότιμη επίσημη γλώσσα της χώρας. Επίσης συνεργεία ξηλώνουν τις πινακίδες στο οδικό και επαρχιακό δίκτυο και τις αντικαθιστούν με νέες που υπάρχει αναγραφή και στην Αλβανική γλώσσα.

Οι Νατοϊκοί στην Ελλάδα δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα να περάσουν τη γραμμή τους καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και το συνονθύλευμα της κεντροαριστεράς πίνει νερό στο όνομα των «συμμάχων». Το μόνο τους πρόβλημα είναι να μην εκθέσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί άριστα.

Τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα (και στην ΠΓΔΜ παλαιότερα) είναι μια ανεπανάληπτη κωμωδία με περικεφαλαίες. Ο καθένας θέλει για λογαριασμό του την αναγνώριση του ως κατευθείαν απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Οι Γυφτοσκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν δικαιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες» κραυγάζουν οι ακροδεξιοί στην Θεσσαλονίκη.

Λες και οι Καραμάν-Αλήδες των Σερρών πολέμησαν με τον Μέγα Αλέξανδρο στην Μάχη των Γαυγαμήλων.

Όσο για το «σοβαρό» επιχείρημα ότι «με πρόφαση το όνομα αύριο θα υπάρξουν εδαφικές διεκδικήσεις» από την γειτονική χώρα, ας μην ανησυχούν και ας ανατρέξουν στην σύγχρονη Ιστορία. Οι περισσότεροι πόλεμοι (για να μην πούμε όλοι) δεν χρειάστηκαν κάποιο όνομα. Υπάρχουν πολλές άλλες αφορμές και ανακαλύπτονται διαρκώς και νέες.

Αν οι ακροδεξιοί παπάδες, πολιτευτές της ΝΔ και της άκρας Δεξιάς είναι τόσο «Μακεδονομάχοι» όσο λένε ας πάνε να κάνουν συλλαλητήριο έξω από την αμερικανική πρεσβεία διεκδικώντας την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την μη συμμετοχή της γείτονος σε αυτόν τον οργανισμό που είναι υπαίτιος για το 99% των σύγχρονων πολέμων από την ίδρυση του.

Οι μόνοι λαοί στον πλανήτη που γειτονεύουν και ζουν ειρηνικά είναι όσοι έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τον ιμπεριαλισμό. Είναι λίγοι και μικροί αλλά κοιτάξτε στον χάρτη και θα τους δείτε.

ΠΗΓΗ:- Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: