Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο εκφυλισμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (Τ.Σ.Ε ν Κοζάνης)

Ταξική Συσπείρωση Εργαζομένων Ν. Κοζάνης: "Σε πλήρη συνδικαλιστική - ηθική κατάπτωση και καθεστωτική παράνοια οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης" 

 Με εκφυλιστικά φαινόμενα  και καθεστωτικές πρακτικές οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ  του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης,  προσπάθησαν  να επιβάλουν  πλαστές πλειοψηφίες στο επαναληπτικό  συνέδριο του, με νομιμοποίηση συνέδρων από σωματεία φαντάσματα τα οποία είχε καταψηφίσει το προηγούμενο συνέδριο. 

Έχοντας την πλάτη των αστικών δικαστηρίων  και των άδικων, αντι συνδικαλιστικών αποφάσεων τους  και το αδιέξοδο το οποίο δημιούργησαν στο εργατικό κέντρο.  οι εν λόγω παρατάξεις δια μέσω των εντεταλμένων τους στο προεδρείο που λειτούργησαν σαν δικαστικοί κλητήρες και όχι σαν συνδικαλιστές- εκπρόσωποι εργαζομένων με πρακτικές  του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφεύγοντας και παρακάμπτοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να γίνει ψηφοφορία από το σώμα των συνέδρων περί των ενστάσεων που κατατέθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις- βλέποντας και την απροθυμία και των αντιπροσώπων τους, οποίους οι ίδιοι στρατολόγησαν,  να στηρίξουν τις επιλογές τους παρά τις παραινέσεις τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα με κάλπες από χαρτόκουτα και σε άλλο χώρο από αυτόν που διεξάγονταν το συνέδριο για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτήριο και άλλα τραγελαφικά παρατράγουδα.
 Σαν να μην έφτανε ο εξευτελισμός τους ως εκεί την επόμενη μέρα κατέφυγαν στον εισαγγελέα και πάλι  για να ζητήσουν την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής. Σε αυτήν την κατάσταση οι ταξικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αντιδράσουν και να ανατρέψουν τα σχέδιά τους.
ΣΕ  μια εποχή που εργαζόμενοι δέχονται επίθεση από κυβερνήσεις Ε.Ε και εργοδοσία  σε μισθούς συντάξεις κοινωνικά  επιδόματα , που καταργούνται εργατικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις  ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε να βρισκόταν με ευθύνη του εργοδοτικού  κυβερνητικού συνδικαλισμού των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.
Το εργατικό Κέντρο Κοζάνης δεν αποτελεί εξαίρεση,
Αυτή η αντεργατική λαίλαπα έφερε και αναταράξεις σε αυτές τις παρατάξεις,  που μπροστά  σ τον κίνδυνο να χάσουν την απόλυτη πλειοψηφία και ηγεμονία τους σε συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα,  χρησιμοποιούν  όλα τα αθέμιτα μέσα. 
Με αυταρχικούς, καθεστωτικούς τρόπους προσπαθούν να επιβάλουν πλαστές πλειοψηφίες ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων, να επιβάλουν νεκρική σιγή απέναντι στα αντεργατικά μέτρα που οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν.
 Όπου βρίσκονται ταξικές δυνάμεις που τους εμποδίζουν αυτά τα σχέδια δεν διστάζουν να καταφύγουν στα αστικά δικαστήρια  τα οποία  φυλακίζουν αγωνιστές εργάτες,  βγάζουν τις απεργίες παράνομες,  βγάζουν αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τα μεροκάματα στους εργαζόμενούς ,  αλλά αποφεύγουν αυτές οι παρατάξεις την δικαιοσύνη  όταν υπάρχει έντονη οσμή οικονομικών σκανδάλων  στα ίδια συνδικάτα που ηγεμονεύουν.  Ακόμα και δυνάμεις καταστολής  χρησιμοποιούν απέναντι στους συναδέλφους τους.
Η« ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  με όποιες δυνάμεις έχει  θα συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο  ώστε να ανατραπούν τα σχέδια αυτών των παρατάξεων και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα. 
Κοζάνη 30/1/18
από: Kozani.tv 

Δεν υπάρχουν σχόλια: