Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Όλοι στην απεργία της 1ης Μάη

ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 1η ΜΑΗ 
κεντρική πλατεία Κοζάνης 10.00 π.μ.    

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορεί χωρίς αφεντικά!
Να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Η Πρωτομαγιά, από το Σικάγο του 1886, την Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944, θα είναι για πάντα το ορόσημο για τους εργατικούς αγώνες αλλά και σύμβολο των αγώνων του λαού ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο. Παραμένει οδηγός και για τους σημερινούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις για 8ώρο, κυριακάτικη αργία, ασφάλιση βρίσκονται έναν αιώνα μετά ξανά στην επικαιρότητα!
133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη όλου του κόσμου αντιμετωπίζει τη νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς.


Στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πείσει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ στην πραγματικότητα, έχει συμφωνήσει μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα και σύνθλιψη της εργατικής τάξης με μισθούς φτώχειας και άγριο περιορισμό των δικαιωμάτων. Παράλληλα χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα (φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις), ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και προσδένει όλο και περισσότερο τη χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με αντιδραστικές συμμαχίες (Ισραήλ, Αίγυπτος), με νέο πρόγραμμα γιγάντιων εξοπλισμών και στρατιωτική εμπλοκή στα Βαλκάνια και στην Αν. Μεσόγειο.

Τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και το μόνο που έχουμε να διαλέξουμε είναι τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ. στήνουν ένα νέο διπολισμό με ψεύτικες και παραπλανητικές για τον λαό «διαχωριστικές γραμμές». Όλοι τους, μαζί με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Η απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, η νοθεία και η πρωτοφανής σαπίλα που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ αποκαλύπτουν τον εκφυλισμό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μη συναινέσουν σε τέτοιες πρακτικές και να μην αναγνωρίσουν καμία εγκάθετη διοίκηση

Μόνη απάντηση είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη κράτους και αφεντικών στα συνδικάτα. Το εργατικό κίνημα, τα αγωνιστικά σωματεία και συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν τα σχέδια τους. Να παλέψουν για εργατική απεργία, «από τα κάτω», με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, με ταξικό περιεχόμενο, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης!

Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου!
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!


·         Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωσή τους. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

·         Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας παντού, με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποκατώτατο μισθό και η κυβερνητική παρέμβαση στον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία.

·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.

·         Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.

·         Ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Έξω οι εθνικιστές και οι χρυσαυγίτες από τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: