Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- ΣΕΕΕΝ

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: "Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου - Κινητοποίηση την Τρίτη 9 Απριλίου στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου"

Οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου εδώ και μήνες βιώνουμε μια απαράδεκτη και επικίνδυνη καθημερινότητα στην εργασία μας. Λόγω των εξελίξεων στην ΔΕΗ ΑΕ, την σχεδιαζόμενη πώληση μονάδων, την προγραμματισμένη απόσυρση μονάδων ΑΗΣ καθώς και την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων, έχουν οδηγήσει τον ΑΗΣ Αγίου Δημήτριου να λειτουργεί με λιγότερο από το αναγκαίο προσωπικό εργαζομένων. Αντί η ΔΕΗ να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένει την απόσυρση μονάδων για να μετακινήσει το προσωπικό. 


Έτσι πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε ακόμα και με συνεχόμενα 12 ώρα, οι 8μηνίτες να καλύπτουν οργανικές θέσεις που και αυτοί λόγο έλλειψης προσωπικού εργάζονται 12ωρα, ενώ στα ημερήσια συνεργεία η έλλειψη προσωπικού καλύπτεται με εργαζόμενους από εργολαβίες. Επιπλέον η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε συγχώνευση πόστων (πχ χειριστές στροβίλου III – IV) με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο βαθμός επικινδυνότητας στο προσωπικό και στις εγκαταστάσεις. 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως εδώ και 2 μήνες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν υπάρχει ιατρός εργασίας καθώς έληξε η σύμβαση του. Το απαράδεκτο στο συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι γιατροί εργασίας και αντί αυτού καλύπτεται αυτή η ζωτική θέση με συμβάσεις έτους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να οργανώσουν την πάλη τους και τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση που με την πολιτική τους μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση. Η μόνη λύση στα προβλήματα μας είναι η οργάνωσης στο ΣΕΕΕΝ και ο ανυποχώρητος αγώνας για τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε:
- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
- Να σταματήσουν τα 12ωρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5νθημερο
- Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
- Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
- Άμεση πρόσληψη μόνιμου γιατρού.

Πτολεμαΐδα Μάρτιος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: