Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης 11:00 π.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ,  με το νέο πολυνομοσχέδιο, έρχεται να σαρώσει και να διαλύσει και τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει για το χατίρι της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.  Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η «ανάπτυξή» σημαίνει εργασιακή κόλαση.

  •  Καταργεί οποιαδήποτε κλαδική ακόμα και συλλογική σύμβαση αφού δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εξαιρούνται από τις κλαδικές συμβάσεις αν επικαλούνται οικονομικά προβλήματα ή να δημιουργούνται τοπικές συμβάσεις σε γεωγραφικές περιοχές με μικρότερο βασικό μισθό από την αντίστοιχη εθνική! Θέλει να δυσκολέψει και να βάλει χέρι στην ζωή των συνδικάτων.
  • Nα πούμε φτάνει, Να διεκδικήσουμε ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες τις εποχής μας.
  • Να μπουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Να μην πετιόμαστε στην ανεργία ή να δουλεύουμε πιο εντατικά, να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά.
Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τα συνδικάτα σε βαθιά υποχώρηση και απαξίωση από τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα τους νέους), ενώ σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν καν σωματεία. Δεν πετάμε στα σύννεφα ότι με μια απόφαση για εικοσιτετράωρη  απεργία θα αλλάξει η κατάσταση. Η ΓΣΕΕ, οι περισσότερες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα είναι πλήρη εκφυλισμένα. Δε μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν καμία αντίσταση. 

Θα πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή στην οργάνωση και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος  . Όχι στα αδιέξοδα του κομματικού συνδικαλισμού και της πολυδιάσπασης, που ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγούν στην ήττα.

Χρειάζεται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ενότητα να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην δουλειά. Μόνο έτσι θα υπάρξει βελτίωση της ζωής μας.  Σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλουν όλες οι ταξικές δυνάμεις και να δράσουμε με αρχές από κοινού.
με αγώνες να διεκδικήσουμε:
  •  Απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου.
  •   Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, ενέργεια να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες
  • Σταθερή εργασία για όλους/ες. Άμεσα προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας & και των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας.
  •  Επίδομα ανεργίας για όλους τώρα.
  •  Μείωση του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να δουλεύουμε όλοι ανθρώπινα.
  •  Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης-Αυξήσεις στις συντάξεις.
  •  Αυξήσεις τώρα στους μισθούς για όλους-Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς εξαιρέσεις.
  •  Αύξηση του αφορολόγητου-Μείωση της φορολογίας των μισθωτών και συνταξιούχων.
  •  Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Η πάλη των εργατών για μια καλύτερη ζωή δεν πρόκειται να σταματήσει με κανένα νόμο.
Θα συνεχίζεται όσο θα συνεχίζεται η εκμετάλλευση, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 30/9/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: